PLAĆAJU GRAĐANI / Spomenik Domovini samo što nije gotov: Nad njim noću i danju bdiju Franjo Tuđman i Milan Bandić

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bandić je ocijenio da će spomenik predstavljati nova gradska vrata

11.8.2020.
16:30
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

U tijeku su posljednji radovi prije dovršetka Spomenika domovini nasuprot spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Image
PLAĆAJU GRAĐANI /

Pogledajte kako se pred očima Franje Tuđmana i Milana Bandića rađa Spomenik domovini

Image
PLAĆAJU GRAĐANI /

Pogledajte kako se pred očima Franje Tuđmana i Milana Bandića rađa Spomenik domovini

Podsjetimo, kamen temeljac za izgradnju Spomenika domovini postavljen je 23. rujna 2019. na zelenoj površini ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spomenik domovini sastoji se od tri soliterno postavljena znaka - Zida boli, Oltara - menze i Portala paviljona koji kao cjelina čine mjesto službenog, protokolom reguliranog ceremonijala odavanja počasti", istaknuo je tom prigodom autor idejnog rješenja Nenad Fabijanić.



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem polagao kamen temeljac,tada je ocijenio da će spomenik biti inspiracija građanima 'kako čuvati i stvarati za sljedeće generacije' te je istaknuo da će spomenik predstavljati nova gradska vrata. I dodao: ''Budući da s prozora gledam, ja ću svaki dan gledati radove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nova gradska vrata'' (doduše, autori kninskog Spomenika Oluji Petar Tolić i Tonko Zaninović bili su optužili Fabijanića da ih je plagirao što je on opovrgnuo) građani i građanke Zagreba morat će platiti gotovo 35 milijuna kuna.

Radove nisu zaustavili ni koronavirus, niti potres, a Zagrepčani i Zagrepčanke, od kojih je mnogima povrh svega nedavno i poplava zadala glavobolje, kao i svi ostali građani i građanke Hrvatske moći će, između ostalog, za 766.890 kuna uživati i u magli koju će ispuštati sustav na Spomeniku domovini, koja ima i Oltar na Medvedgradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo