prepucavanje struke / Šprajc o Laucu i Berošu: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za smrtno ozbiljnu stvar'

Dr. Lauc je vrlo izravno svojoj sljedbi i javnosti sugerirao da je višak smrtnosti nastao zbog intenzivnog cijepljenja

19.10.2021.
22:18
VOYO logo

Ministra zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Savjeta osvrnuo se i i na izjavu Gordana Lauca koji je rekao kako je višak smrtnosti u Hrvatskoj i drugim zemljama povezan, pazite sad, ne s koronom i epidemijom, nego s cijepljenjem.

Lauc i inače u svojim izjavama radikalno odstupa od epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske udruge bolničkih liječnika, Kriznog stožera i Vlade RH, pa suprotno svim njihovim naporima da se smanji broj zaraženih dr. Lauc između ostalog propovijeda i misao kako se bolje zaraziti nego cijepiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vladin Znanstveni savjet /

VIDEO Beroš: 'Svi se slažu oko treće doze'; Capak komentirao proširenje covid potvrda, evo što je rekao

Image
Vladin Znanstveni savjet /

VIDEO Beroš: 'Svi se slažu oko treće doze'; Capak komentirao proširenje covid potvrda, evo što je rekao

Ta misao je stajala života nekoliko tisuća ljudi, ali ministra Beroša to ne smeta pa je bez problema prihvatio Laucevo objašnjenje. "Lauc je govorio i o svojim recentnim izjavama i to smo razriješili. Govorio je o mogućoj korelaciji, a ne o vezi smrtnosti i cijepljenja. On je zagovornik cijepljenja i suglasan je s ostalim članovima savjeta. Diljem svijeta su upravo necijepljeni rezervoar gdje se virus širi. I među cijepljenima je moguć prijenos virusa, ali ta je mogućnost daleko manja", rekao je ministar Beroš.

Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako ozbiljnu stvar, da budemo precizni smrtno ozbiljnu stvar, ali dr. Lauc, član Vladinog znanstvenog savjeta, prodavač glikanskih testova i adekvatnih privjesaka, je vrlo izravno svojoj sljedbi i javnosti sugerirao da je višak smrtnosti nastao zbog intenzivnog cijepljenja. Evo crno na bijelo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo i neočekivani višak smrtnosti u lipnju i srpnju koji se poklapa s intenzivnim cijepljenjem. Takve neočekivane viškove smrtnosti imaju i druge zemlje", poručio je Lauc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo