Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bravo, bravo

Šprajc: 'Upišite se u HDZ, čeka vas bingo i 18 milijuna kuna. A kraj premijera čovjek može mirno zaspati'

Kad već glavni tajnik stranke nije htio reći koliko HDZ ima na računu, Lice nacije jest. HDZ se izvukao iz dugova, blokada, nestašice, neimaštine...

Zoran Šprajc/ 17.6.2022. u 23:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Inflacija je ovog tjedna dosegla 0%, uz rast cijena građanima i gospodarstvu sve više prijeti i rast kamata, raste zabrinutost da će zemlja ući u recesiju, analitičari najavljuju ekonomski uragan, ali ne treba podlijegati pesimizmu. S općeg Sabora HDZ-a, stižu odlične vijesti.
Predsjednik stranke se pohvalio kako u ova teška vremena stranka ima toliko novaca da mu je neugodno reći koliko ima novaca.

Plenković je tako govorio: "Da dobijete osjećaj kad smo krenuli 2016. u ljeto… Tada je na računu HDZ-a bio minus od 17 milijuna kuna, u međuvremenu smo još i platili odštetu… Kaznu… Kako god želimo. Od 14,2 milijuna kuna. U međuvremenu smo financirali dvoje parlamentarne izbore, dvoje lokalne izbore, jedne europske izbore, jedne predsjedničke izbore. Danas HDZ nema niti kune duga, ni jednog neplaćenog računa, niti jedne pozajmice, niti jednog kredita. Prepustit ću glavnom tajniku da vam kaže koliko novaca imamo na računu. Kažu mi da nije dobro da ja to govorim…"

Ali izgleda da su i glavnom tajniku stranke rekli da nije dobro da on govori o tome koliko novaca stranka ima na računu, zapravo na Općem Saboru HDZ-a nitko nije rekao to što je Plenković najavio da će se reći - koliko stranka ima novaca na računu, taj podatak ne postoji niti u jednom izvještaju s tog skupa, ne postoji ni na web stranicama HDZ-a, ali smo ga našli na stranicam DiP-a i doista smo ostali ugodno iznenađeni.

Image
eto, vraga

Redakcija Stanje nacije primila eksplicitne poruke: 'Ćao lepi... Pozdrav i tebi, jako si hot...'

Image
eto, vraga

Redakcija Stanje nacije primila eksplicitne poruke: 'Ćao lepi... Pozdrav i tebi, jako si hot...'

HDZ je u plusu od 18 milijuna kuna.
Da, 18 milijuna kuna čistog profita, 18 milijuna kuna stoji na računu HDZ-a. Koliko je još u Crnom fondu stranke to nitko ne zna, a i ne mora znati. Podsjetimo da je u zlatna vremena Ive Sanadera u Crnom fondu HDZ-a znalo biti i po desetak milijuna kuna, sudeći po zadovoljstvu s kojim je Plenković govorio o stranačkim financijama, ne bismo se iznenadili da je i danas tako. Uglavnom, HDZ je u zadnjih nekoliko godina uspio otplatiti 32 milijuna kuna duga i pri tome investirao u 6 izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I eto isplatila se svaka uložena kuna, kako u lokalne tako u nacionalne izbore. Na računu mu stoji 18 milijuna kuna čistog keša. Nije čudo da na Saboru HDZ-a ni glavni tajnik nije htio govoriti o tome. Unio bi samo nemir među delegate, tko bi se mogao koncentrirati na rad Sabora kraj tolikih para.

To je biznis

To je biznis, to su rezultati kakvih se ne bi postidjela niti jedna uspješna tvrtka u Hrvatskoj, da je pravde i poštenja na izboru za Zlatnu kunu, HDZ bi ove godine sigurno dobio jednu.
Ono što bi se sad moglo dogoditi jest da HDZ koji je financijski tako uspješan kao i sve uspješne firme postane meta preuzimanja.

Upravo se čita

Image
Nataša, Mašan i Marko

Shrvani otac Miloš oprostio se od ubijene supruge i sinova: 'Anđeli moji, dolazim vam uskoro. Volim vas'

Recimo da ga kao i sve drugo, kupe Mađari. Ako već nisu. Ali kad već nismo uspjeli ništa drugo sačuvati, HDZ moramo sačuvati. Jer ako se HDZ mogao izvući iz dugova, blokada, nestašice, neimaštine i zatvora, možete i vi. Doduše HDZ se uspio izvući na vaš račun, s vašim parama. Ali sad je prilika da se vi izvučete na račun HDZ-a. Upišite se u njega. Čeka vas bingo od 18 milijuna kuna.

A bivši gradonačelnik Petrinje bio je glas stradalog puka, žestoki borac protiv sporosti državne administracije, omiljeno televizijsko lice, a na kraju je, eto, otišao u zatvor kao još jedan politički lopov. Koji iz siromašnog gradskog proračuna i nije imao mnogo toga za krasti ali je krao koliko je znao i svome sinu mnoge gradske nabavke dao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pa su prihodi njihove obiteljske tvrtke u tom potresnom mandatu od milijun došli do 9 milijuna kuna. Milijune Darinko nije skrivao, u golemom Krajsleru se kroz razrušenu Petrinju ponosno vozao. I na račun grada nije štedio. Osim milijuna i skupih automobila, na račun svojih sugrađana Dumbović si je priuštio i krasan srebrni iPhone od 17.944 kune.

Koji mu je Grad Petrinja, tj sam sebi, kupio 4 mjeseca nakon potresa, u travnju 2021., dok je u Petrinju sa svih strana i Hrvatske i svijeta još uvijek stizala humanitarna pomoć. Na račun razrušenog grada i razrušenih sugrađana Dumbović si je, eto, kupio mobitel od 17.944 kune. Koji inače u dućanu košta oko 10.000 kuna ali Dumbović je valjda procijenio da je to mali iznos za takav telefon, pa je našao nekoga od koga će ga Grad kupiti skuplje.

I sad, vjerojatno takvih Dumbovića po naših 550 općina i gradova ima koliko hoćeš, vjerojatno su i njihovi sinovi i snahe s njima na vama također zaradili milijune, možda ste nekome od njih kupili i zlatni Iphone, srebrni nek kupuje sirotinja stradala u potresu. Ali uglavnom ih nitko nikad ne pita ono što je nakon potresa jedan mladić pitao Dumbovića.

Naravno to je izazvalo i mnoštvo šala na račun dosadnih govorancija predsjednika Vlade kraj kojih, evo, ne možeš nego zaspati ali nije to ništa novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedan je jednom zaspao u studiju dok je premijer isto tako nešto pričao. Ali lako za premijera, kraj njega čovjek stvarno može mirno spavati, to i nije neka vijest.

Ali kad saborski zastupnik zaspe dok mu stranački kolega drži govor u Saboru onda ne znaš je l' u pitanju veliki umor ili velika dosada. Uglavnom ,dok Davor Dretar Drele strastveno poziva Sabor na bojkot novog Zakona o telekomunikacijama Ante Prkačin iza njega vodi žestoku bitku sa snom, tako se kažu nije borio ni u Bosanskoj Posavini.

Već na početku govora svog kolege Prkačin je zatvorio oči, no ubrzo ih je otvorio i činilo se da će uspjeti ostati budan. Međutim, desetak sekundi kasnije kapci su bili toliko teški da je Prkačin pokleknuo i glava mu je na kraju ipak klonula.

Zoran Šprajc/ 17.6.2022. u 23:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču