'netko ju pegla' / Sprema li se Kolinda za politički povratak ili postaje influencerica? 'Očito je da postoji neka namjera'

Image
Foto: Facebook

Njezine objave nisu toliko politički relevantne, kaže Mamić, već se samo radi o zadržavanju prisutnosti u javnosti

25.8.2022.
16:00
Facebook
VOYO logo

Otvaranje Pelješkog mosta i "fotosešn" bivše predsjednice nakon službene svečanosti podsjetio je mnoge koliko im nedostaje Kolinda Grabar-Kitarović. Fotografija bivše predsjednice na kojoj sjedi na asfaltu Pelješkog mosta se proširila internetom i nije bilo nikakve sumnje da će postati hit na društvenim mrežama.

Osim fotografije objavila je i video s opisom "moj prvi hod po Pelješkom mostu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedinstvena prilika za proći mostom ovako pješice. Ovaj osjećaj spajanja juga i sjevera Hrvatske. Ovo je fantastično! Za ovo smo radili desetljećima, za ovo je trebalo puno truda i muke. Nadam se da ćemo s tim istim elanom, žarom pristupiti svemu što nas čeka ove jeseni", kazala je.

"Ovaj most znači jedinstvo i zajedništvo. Pratila sam ovaj projekt, na raznim pozicijama, godinama. Osjeća je predivan biti ovdje", dodala je bivša predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POPUT INFLUENCERICA /

Objavila pa obrisala: Kolinda pozirala u turskom sjedu, no jutros fotografije više nije bilo na Facebooku

Image
POPUT INFLUENCERICA /

Objavila pa obrisala: Kolinda pozirala u turskom sjedu, no jutros fotografije više nije bilo na Facebooku

Kolinda je objavu ipak obrisala sljedećeg jutra, sumnja se zbog zadirkivanja na društvenih mrežama. Ipak su Internet trolovi bili pa je dobrih tjedan dana bila najpopularnija inspiracija za maštovite fotomontaže.

Pa smo tako dobili: Kolindu ispred Bijele kuće, u centru Čakovca, na osječkom pješačkom mostu, ali i ispred šatora s prigodnim natpisom: "Ona koja sjedi po mostovima" te mnoge druge slične fore koje su zabavljale Hrvate danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No čini se da se njezino nizanje objava ipak nije zaustavilo brisanjem objave i "sramoćenjem" na Pelješkom mostu jer je bivša predsjednica nastavila trend aktivnog korištenja društvenih mreža. Prošetali smo se kroz njezin Facebook, Instagram i Twitter i primijetili pozamašan broj objava tijekom ove godine.

Dakle, Kolinda je ove godine svaki mjesec objavila minimalno dva posta na svojim profilima. Najaktivnija je bila u srpnju kada je objavila čak devet objava, a jučer nam je za oko posebno zapela njezina objava povodom Dana neovisnosti Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazila je svoju podršku Ukrajini, koja danas slavi Dan neovisnosti, slikom ispred zagrebačke katedrale.

Odjevena u plave i žute boje s s buketom suncokreta, simbolom podrške Ukrajini, poručila je da joj je Ukrajina u srcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana ranije na svoje društvene mreže stavila je i fotografiju s ljetovanja. Grabar Kitarović uživala je na hrvatskoj obali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obilaska Kornata, odlučila se otići na Lopud gdje je dolaskom u jedan restoran posebno razveselila osoblje. Na Instagram profilu lokala objavljena je zajednička fotografija osoblja i Kolinde, a ispod u opisu je stajalo:

"Bila nam je velika čast ugostiti bivšu predsjednicu Republike Hrvatske, Kolindu Grabar-Kitarović, hvala Vam i radujemo se ponovnom susretu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je objavila i fotku s broda na kojoj je pozirala u polo majici i maskiranim hlačama te također izazvala mnoštvo pozitivnih reakcija od svojih pratitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim uobičajenih privatnih objava Kolinda nema što svojim pratiteljima nije čestitala. Vjerno je pisala, naravno uz fotografiju, čestite za svaki blagdan i praznik (čak i tuđe državne praznike - mali podsjetnik na Ukrajinu).

Budući da je bivša predsjednica bila veoma aktivna ove godine odlučili smo izdvojiti nekoliko njezinih najupečatljivijih objava. Složili smo kratki timeline što je naša Kolinda radila tijekom 2022. godine. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook/RTL
Image
Foto: Facebook/RTL

No što se zapravo krije iza Kolindine pojačane aktivnosti? Vraća se u politiku? Postaje influencerica? Ima samo novog social media menadžera? Ili eto samo tako malo objavljuje?

Uočljivo je da ima objava i političke i privatne prirode. Od NATO panela do slika iz djetinjstva povodom svog rođendana. Isto tako se je češće u medijskim rubrikama lifestyle i showbiza dok se skoro potpuno izgurala iz političkih sektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić kaže da postoje samo dvije mogućnosti:

"Ili se namjerava vratiti u politiku i radi na tome da ju hrvatska javnost da je ne zaborave. Druga je mogućnost da želi biti influencerica. Trećeg nema", komentirala je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički analitičar Krešimir Macan, pak kaže da treba još vidjeti radi li se o promišljenom vraćanju u "politiku".

"Pa su ove obavijesti podsjetnici da se na nju itekako može računati. I da joj ime bude 'u eteru'. Svjedočimo njezinoj popularnosti među lijepim dijelom stanovništva pa bih bio skloniji pripisati ove objave tom ljetnim điru i fotografiranjem s onim koji to zatraže. Mediji su zasad još u ljetnom điru. A ako i želi postati infuencerica na dobrom je putu. Primijetio bih da je ipak ova zadnja objava u ukrajinskim bojama itekako politička", smatra Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezine objave nisu toliko politički relevantne, kaže Mamić, već se samo radi o zadržavanju prisutnosti u javnosti.

"Očito je da tu postoji neka namjera. No njezine objave zaista nisu političke, ona jedino prisustvuje nekim događajima. Rekla bih da tu ima starih-novih političkih ambicija bivše predsjednice. Dodatno, vidi se da su te njezine fotografije obrađivane i ciljane. Ozbiljno ju netko pegla ili se ona izvještila. Traži pažnju javnosti i medija", ističe Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kada je Grabar Kitarović u siječnju bila gošća RTL Danas na pitanje voditelja bi li se vratila u politiku, odgovorila je kratko i jasno: nikako, u ovome trenutku ne razmišljam o povratku u politiku.

"Naravno, nikada ne reci nikad, ali u ovome trenutku nemam želje niti planove za povratak u domaću politiku. Ono čime se bavim, osim Međunarodnog olimpijskog odbora jest i međunarodna sigurnost, prava žena i djevojčica, pravo na zdravstvenu zaštitu i posebno pravo na cjepivo", kazala je Kolinda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E pa to "nikada ne reci nikad" je očito u lipnju postalo malo bliže jer se bivša predsjednica osvrnula malo detaljnije na svoj mandat:

"Kada bi ponavljala svoj mandat, ne bih puno toga mijenjala, ali bih puno više vjerovala sebi i svom instinktu, a ne nekim ljudima koji su bili oko mene i onda bih ja bila ta koja bi bila odgovorna za svoje postupke", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od gostovanja u Direktu je prošlo dva mjeseca i 14 novih objava na mrežama. "Nikad ne reci nikad" je očito još uvijek na stolu bivše predsjednice ili nove influencerice. Kako god bilo Kolinda is here to stay.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo