Vladimira Palfi / Sprječavala deložaciju bivšeg nogometaša Dinama: Sinčićeva supruga zaradila novčanu kaznu

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U presudi Prekršajnog suda navodi se kako je Palfi kriva jer se 'nije udaljila iz skupne koju je ovlaštena službena osoba pozvala da se raziđe'

8.10.2018.
14:23
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednica Živog zida i supruga Ivana Vilibora SinčićaVladimira Palfi, proglašena je krivom te kažnjena s 200 kuna zbog remećenja javnog reda i mira na skupu protiv deložacije bivšeg nogometaša Varteksa i Dinama Zorana Brlenića u Gornjem Knegincu kod Varaždina u siječnju 2015. godine, piše Podravski list.

U presudi Prekršajnog suda navodi se kako je Palfi kriva jer se "nije udaljila iz skupne koju je ovlaštena službena osoba pozvala da se raziđe". Palfi je u pisanoj obrani navela kako se nalazila u tavanskom prostoru te da on ne predstavlja javni prostor zbog čega joj se ne može pripisati prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ističe kako nema dokaza koji pokazuju da su je službene osobe pozvale da se udalji iz skupine. Sud je u postupku saslušao i policajca koji je tamo došao na poziv Općinskog suda u Varaždinu radi pomoći sudskom ovršitelju prilikom ovrhe nad nekretninom. On je naveo kako je sve trajalo od 7 sati ujutro do 18 sati popodne, kada su konačno uspjeli sve osobe maknuti iz prostora kuće, a bilo ih je negdje 80-ak.

Na uvid dao snimku na kojoj je Palfi

Tvrdi kako su svi bili u tavanskom prostoru te da je sudski ovršitelj izdao zapovijed osobama koje su se tamo nalazile da se udalje iz nekretnine koja je bila predmet ovrhe, a nakon što su se oglušili prišlo se uporabi sredstava prisile na svakom pojedincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac je na uvid dao i videosnimku na kojoj se vidi Vladimira Palfi. Prekršajni sud je u obrazloženju presude također naveo da “činjenični opis prekršaja ne sadrži element javnosti, kao što to tvrdi okrivljena u pisanoj obrani, već se radi o zabrani ometanja vršenja zakonitih mjera službenih organa u obavljanju ovrhe nad nekretninom”, piše Podravski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo