problem od 2015. / Sramota: učenici križevačke škole po debelim minusima moraju na kemijski zahod u šatoru

'Naročito je problem što djeca moraju izlaziti iz školske zgrade i ulaziti u prostor koji je, unatoč grijalicama, vrlo hladan'

25.1.2017.
10:19
VOYO logo

Šator je postavljen u školskom dvorištu. Unatoč temperaturama, učenici OŠ Sveti Petar Orehovec iz mjesta u okolici Križevaca moraju izvan škole kako bi obavili nuždu, prenosi Jutarnji.hr.

Škola je angažirala tvrtku koja je postavila šator s kemijskim toaletima nakon što je dio zgrade gdje se nalaze sanitarni čvorovi stavljen izvan upotrebe zbog strukturnog oštećenja. Nepotrebno je reći koliko je to mališanima nezgodno, prvenstveno zbog niskih temperatura. Nakon tjelesnog odgoja, to je glavni problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naročito je problem što djeca moraju izlaziti iz školske zgrade i ulaziti u prostor koji je, unatoč grijalicama, vrlo hladan. Nama je cilj da se što prije sanira školska zgrada kako bi djeca u normalnim uvjetima mogla pohađati nastavu. Htjeli bismo i da što prije dobijemo školsku dvoranu”, rekao je ravnatelj škole Stjepan Lučki.

IZVOR: (Damir Spehar/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem oko tehničke ispravnosti zgrade počeo je još 2015. godine kad se pukotina na zgradi počela povećavati, ističe ravnatelj. Prema stručnim mjerenjima statike zgrade, ispostavilo se da su temelji škole samo 55 centimetara u zemlji stoga je zapadni 
dio zgrade počeo "kliziti".

“Do tada je ona bila konstantna kakva je otprilike bila i prije, s tim da je bilo predviđeno da će se tehnički problem oko nedostatka zgrade i pukotine riješiti prilikom gradnje školske sportske dvorane”, kaže Lučki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da njegova škola nema sportsku dvoranu, iako je procedura oko njene gradnje započeta još 2005. godine.

“Od tada sve do dana današnjeg nismo dobili dvoranu iako smo imali i građevinsku dozvolu koja je u međuvremenu istekla”, razočarano zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Darko Koren je obećao da će u proračunu pronaći novac za sanaciju škole, ali pomaka u realizaciji projekta i dalje nema.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo