Tko je odgovoran? / Sramotna poruka u srcu Zagreba: Na maketi u središtu grada već tjednima stoji natpis pun mržnje

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Natpis ''Ubij Srbina'' stoji na maketi Grada Zagreba i nitko od nadležnih na to nije reagirao

4.11.2019.
17:39
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Sramotni natpis ''Ubi, ubij Srbina'' stoji na na maketi Grada Zagreba u samom središtu grada, na raskrižju Bakačeve i Cesarčeve ulice. Natpis nepoznatog vandala stoji više od tjedan dana, javlja Jutarnji list.

''Nitko ne vidi ili vidi i ignorira''

Korisnik Facebooka u petak je postavio objavu u grupi ''I to je Zagreb'' te priložio fotografiju uz komentar da natpis na maketi stoji već tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''UBI UBIJ (?) SRBINA stoji već tjedan dana na maketi grada Zagreba gdje su na raznim jezicima napisane dobrodošlice turistima. Prolaze dnevno stotine ljudi, gledaju, slikaju, vodiči tumače grad nad time, klinci se pentraju... nitko ne vidi ili vidi i ignorira'', stoji u njegovoj objavi.

Komunalno redarstvo nema evidentiranu prijavu

Sporni natpis, napisao je korisnik, prijavljen je komunalnom redarstvu, zaprimljen i na kraju - ništa nije riješeno. Nije poznato kada su točno vandali išarali jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija u Zagrebu, no poruka mržnje stoji već neko vrijeme pa je pitanje zašto komunalni redari nisu već reagirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je građanin u svom postu naveo kako je natpis pun mržnje prijavljen, iz Grada tvrde kako nije evidentirana prijava za taj grafit.

''Uvidom u prijave zaprimljene na službenu e-mail adresu Odjela komunalnog redarstva nije evidentirana prijava koja se odnosi na grafit uvredljivog sadržaja. Komunalno redarstvo je odmah po zaprimanju informacije o navedenom grafitu na maketi Zagreba pokrenulo postupak za njegovo žurno uklanjanje. Isti će biti uklonjen u najkraćem mogućem roku tijekom dana”, poručili su iz Grada na upit novinara Jutarnjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook/ I to je Zagreb
Image
Foto: Facebook/ I to je Zagreb
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo