građani nestrpljivo čekaju / Sredinom kolovoza počinje povrat poreza, iz Porezne poručuju: 'Većina posla je obavljena'

Povrat poreza kreće sredinom kolovoza. Iz Porezne uprave nas uvjeravaju da su odradili veći dio posla i pozivaju građane da provjere račune na koje će im novac biti uplaćen

15.6.2017.
18:53
VOYO logo

Od prošle godine nema više onih redova u Poreznoj upravi – jer za većinu građana se godišnji obračun automatski izrađuje u posebnom postupku. Zasad je otpremljena ukupno 958 tisuća rješenja. Neki rješenja još čekaju.

"Kad bih znala da ću dobit dosta novca to bi bilo zaista krasno, ali ne znam hoću li dobiti, neću li dobiti, nemam pojma", Tina, Zagreb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se nadam, a dobijem veoma malo", Ljiljana, Zagreb. 

Iz Porezne uprave poručuju da je veći dio posla odrađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Procjene su da će se izdati negdje oko 1,1 milijun rješenja za obveznike s pravom na povrat, dok oko 100 tisuća obveznika će imati obvezu uplate. Nema zastoja niti ih očekujemo", Božidar Kutleša, Porezna uprava, Područni ured Zagreb.

Poreznici upozoravaju da će povrati biti upućeni na račune koji su im bili dostupni. U slučaju da porezni obveznik nema otvoren račun u banci, dobit će gotovinski nalog za isplatu. Prijavu su samostalno morali dostaviti samo privatnici, poput obrtnika koji vode poslovne knjige, te građani s oporezivim prihodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo