Eh, ti mladi / Srednjoškolci prijavili predsjednicu Povjernici za informiranje jer im nije dala konkretne odgovore na njihova konkretna pitanja

Jednako zanimljiva pitanja poput onih Mirjane Hrge predsjednici Republike su postavili mladi novinari, srednjoškolci s portala "Srednja.hr." Konkretna pitanja koja se tiču politike prema mladima predsjednici su poslali još krajem ožujka, ali na njih konkretne odgovore nisu dobili, pa su uporni školarci tražili i intervenciju Povjernice za informiranje. Koja je donijela odluku kako predsjednica na njihova pitanja mora odgovoriti u roku 15 dana. Eh, ti mladi.

31.10.2016.
22:22
VOYO logo

Nakon što im predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije odgovorila na pet konkretnih pitanja, kolege s portala srednja.hr obratili su se za pomoć Povjerenici za pravo na pristup informacijama.

"Pitanja su vrlo lagana, ali ako nema odgovor na njih onda je svako pitanje teško", kaže urednik portala srednja.hr Marko Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško pitanje je bilo, primjerice, tko je predsjedničin savjetnik za mlade ili kakvi su joj planovi da zaustavi odlazak mladih iz Hrvatske.

"Njezina predizborna kampanja i inauguracijski govor kao i neki drugi govori koje je dosad držala u mandatu su zapravo vrlo korisni što se tiče mladih, stalno ih stavlja u fokus", kaže Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da je lijepo govorila o mladima, već je cijeli mandat obećala posvetiti upravo njima. 

"Poštovani uzvanici, dame i gospodo, moj će mandat posebice biti posvećen mladima", rekla je predsjednica u inauguracijskom govoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, savjetnika za mlade na Pantovčaku nema, a predsjednica je svoju brigu za mlade, čini se, pogubila s liste prioriteta.

"Jednom prilikom je čestitala Svjetski dan mladih umjesto Međunarodnog dana mladih što su dvije potpuno odvojene stvari, a jednom prilikom je izostavila znanost iz imena Ministarstva, možda to govori da joj treba pomoć sa savjetnicima koji bi joj pomogli u tom smislu", savjetuje urednik portala srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu koji je danas dala za RTL televiziju, predsjednica je još jednom iskazala veliko razumjevanje i brigu za mlade..

"Njima nije važan samo posao, njima nije važno stambeno zbrinjavanje, nego činjenica kako se oni osjećaju ovdje, jesmo li pozitivni ili negativni, pesimistični ili optimistični", rekla je danas Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni je ovo zapravo jedan pokazatelj da je to čisto politička stvar - da puno govorimo, a ništa ne napravimo. Znamo koje su ovlasti predsjednika, ali i ono što je mogla napraviti unutar svog ureda, ona to nije napravila", tvrdi Matijević.

Pa se Marko nada da će to napraviti do 9. studenog, kada ističe rok u kojem bi prema naputku Povjerenice za pravo na pristup informacijama na stranicama predsjednice RH trebalo biti objavljeno niz informacija koje ovog trenutka ne postoje. A za početak, predsjednica sama mogla bi brigu za mlade dokazati time da im povremeno konkretno odgovori na postavljeno pitanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo