Politika u doba blagdana / 'Sretan Uskrs svima... Pitanja u utorak', zaželio je Plenković i zapeo o RTL-ov mikrofon. Istražujemo tko leti iz Vlade

Image
Foto: RTL

Ministarska fotelja u HDZ-ovoj Vladi koju češljaju pravosudna tijela, nije traženo zanimanje ovih dana. Milanović kaže da 'ministri žive na apaurinima'

17.4.2022.
18:50
RTL
VOYO logo

Da straha građana za egzistenciju bude što manje dužnost je Vlade čiji je predsjednik s ministrima sudjelovao na misnom slavlju u blizini potresom oštećene zagrebačke katedrale. 

Građanima je čestitao Uskrs, vrijeme u kojem, kaže, trebamo ispitivati ono što radimo. Preispitivat će se i njegovi potezi nakon Uskrsa, posebno koga se tijekom korizme odlučio odreći. Što ga čeka u idućim danima i mjesecima, donosi Ilija Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći kršćanski blagdan nije za političke komentare, nego za promišljanje o prošlim i budućim potezima.

Andrej Plenković je zaželio: "Sretan Uskrs svima. Ovo je vrijeme kada u miru možemo svi skupa malo i propitkivati ono što radimo, propitkivati svoja postupanja, svoje odluke, nastojati sabrati misli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na facebooku /

Darko Milinović svoju čestitku za Uskrs ukrasio fotografijom obitelji ispred okićenog bora

Image
na facebooku /

Darko Milinović svoju čestitku za Uskrs ukrasio fotografijom obitelji ispred okićenog bora

Sabrane će misli premijeru trebati jer ga nakon blagdana čekaju teške odluke. O najaktualnijoj političkoj priči, zahtjevu generala za pomilovanjem Perkovića i Mustača, iz Vlade još ni riječi.

Ministar Tomo Medved dobacio je samo: "Sretan Uskrs svima!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, odluke o tome će se ionako donositi na Pantovčaku. U Banskim dvorima je glavno pitanje u kojem sastavu će Vlada nastaviti mandat. 

"Sve ćemo govoriti u utorak, druga pitanja. Hvala", kazao je premijer Plenković i potom, odlazeći, zapeo o RTL-ov mikrofon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovićev najveći grijeh u dva mandata je loše kadroviranje zbog čega je ponovno na pragu velike čistke među ministrima. Mostovu inicijativu za smjenom trojice članova Vlade - Ćorića, Aladrovića i Miloševića - Vlada je odbila.

U obrazloženju stoji da je prijedlog došao nakon što je premijer najavio rekonsturkciju. Nikola Grmoja tvrdi da je Plenković time priznao da je trojac već bivši: "DORH provodi dekriminalizaciju Vlade, a ne provodi Plenković rekonstrukciju." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, teško da će smjene stati na tome.  Plenković je u miru s nedodirljivima. Medved, Božinović, Grlić Radman i Obuljen Koržinek bi u foteljama trebali ostati i nakon rekonstrukcije. Među otpisane, zato, neslužbeni izvori svrstavaju Banožića, Vučković i Beroša

"Ministri su na teškim drogama, pod navodnicima, dakle, na apaurinima, jer ljudi ne znaju šta će sutra bit s njima", komentirao je predsjednik Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali koga smijeniti samo je dio problema. Još je veći, čini se, pronaći zamjene. Ministarska fotelja u HDZ-ovoj Vladi koju češljaju pravosudna tijela, nije traženo zanimanje ovih dana, pogotovo kada afere krenu odmah po imenovanju, kao u slučaju novog ministra graditeljstva.

A dok se premijer moli za ministre bez repova, sindikati su neumoljivi u zahtjevu za 4 posto većim plaćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije Uskrsa možemo sigurno očekivati najavu štrajka", poručuje predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić.

Problem koji se već dugo trpa pod tepih je imenovanje veleposlanika. Dok u Europi bjesni rat, a ekonomska i energetska kriza je sve gora, diplomacija je posebno važna. Taj dio Plenković treba usuglasiti s Milanovićem, a znamo kako se oni teško usuglašavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo