PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV / Srijeda bez veće promjene vremena, temperature i do ugodan 21 stupanj. Za uskršnji vikend temperatura osjetno pada

Još u četvrtak pretežno sunčano, a zatim u petak poslijepodne porast naoblake

13.4.2022.
7:30
VOYO logo

Anticiklona u nastavku radnog dijela tjedna donosi još topliji zrak, a nova ciklona sa sjevera za blagdanski vikend osvježenje.

SRIJEDA

Danas bez veće promjene - od jutra pretežno sunčano, tek ponegdje na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana povremeno mala do umjerena naoblaka. Uz obalu slab do umjeren burin, zatim sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a na istoku istočnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima će mjestimice biti nešto oblaka, većinom onih visokih koji neće previše kvariti dojam vedrog neba. Uz slab vjetar temperatura oko 21 stupanj.

U suncu, vedrini i proljetnoj toplini moći će se uživati i na istoku zemlje gdje popodne ostaje sunčano, puhat će većinom slab, povremeno i umjeren istočnjak, a temperatura oko 20, 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, jedino će sjeverne prolazno biti više oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a temperatura između 18 i 22 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju povremeno umjerena naoblaka, ali veći dio dana će biti dovoljno sunčana vremena. Na moru slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak, a temperatura još malo viša od današnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još u četvrtak pretežno sunčano, a zatim u petak poslijepodne porast naoblake. Kišnih oblaka će prvo biti na sjeverozapadu, a zatim u noći na subotu u gotovo cijeloj unutrašnjosti, ali oborine će u većini predjela tijekom subotnjeg prijepodneva prestajati. Za vikend će se temperatura osjetno sniziti, osobito tijekom Uskrsa i u ponedjeljak ujutro.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano i još toplije uz 20-ak stupnjeva. Od subote promjenjivije, ali i znatno vjetrovitije. Zapuhat će i pojačati bura pa će za Uskrs biti jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska. S burom će uz obalu stići nešto svježiji zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo