Stan u Zagrebu / Stambena komisija Ministarstva branitelja ne može riješiti Žinićev zahtjev dok se ne promijeni zakon

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sadašnji Zakon o pravima hrvatskih branitelja, koji je donesen u prosincu 2017., proširio je prava braniteljske i stradalničke populacije.

23.1.2021.
12:30
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Stambena komisija Ministarstva branitelja ne može riješiti zahtjev sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića za otkup stana u zagrebačkom naselju Borovje sve dok Sabor ne izglasa izmjene i dopune sadašnjeg Zakona o braniteljima, piše u subotu Jutarnji list.

Tako glasi sukus odgovora koji je dnevnik dobio od Ministarstva branitelja na pitanje zbog čega već više od dvije godine ne rješavaju Žinićev zahtjev za otkup stana u Zagrebu od 82,29 kvadrata koji on godinama bespravno koristi, a iz kojega ga to ministarstvo već sedam godina pokušava iseliti sudski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog Žinićeva zahtjeva za otkup stana koji je podnio u listopadu 2018., dakle u jeku postupka iseljenja, zagrebački Općinski sud u siječnju 2019. privremeno je zastao s postupkom iseljenja. Sud je naime ocijenio da je besmisleno nastavljati postupak deložacije dok se Stambena komisija Ministarstva branitelja ne izjasni hoće li Žiniću dopustiti otkup stana.

Image
Učenici su po cijeloj Hrvatskoj /

Marljivo se radi na sanaciji škola, ali ona ne ide tako brzo: 'Najbolniji podatak je da su se neki učenici ispisali'

Image
Učenici su po cijeloj Hrvatskoj /

Marljivo se radi na sanaciji škola, ali ona ne ide tako brzo: 'Najbolniji podatak je da su se neki učenici ispisali'

Proširenje prava, kako se čini, pokušava iskoristiti i Ivo Žinić

Sadašnji Zakon o pravima hrvatskih branitelja, koji je donesen u prosincu 2017., proširio je prava braniteljske i stradalničke populacije na stambeno zbrinjavanje u odnosu na prethodni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširenje tih prava, kako se čini, pokušava iskoristiti i Ivo Žinić kako bi otkupio stan koji koristi bespravno. U sadašnji zakon tako je uvršten i jedan zanimljiv članak, 98., predviđen "za iznimne slučajeve".

Njime je predviđeno stambeno zbrinjavanje i onih dragovoljaca Domovinskog rata koji su u borbenom sektoru proveli dulje od dvije godine, ratnih vojnih invalida i članova obitelji stradalih i nestalih branitelja za čije zbrinjavanje postoje zakonske prepreke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su naime oni koji već imaju u vlasništvu neku drugu nekretninu ili su je imali pa prodali, ukratko oni koji ne mogu ostvariti stambeno zbrinjavanje po redovnim kriterijima bez stradalničkog popusta, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo