očekuju minimalno tri mandata / Stanimirović o poslijeizbornom koaliranju: 'Manjinska stranka teško može funkcionirati u opoziciji'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

"Sigurno da kao manjinska stranka teško možemo funkcionirati u opoziciji, tako da ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati", rekao je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović dajući do znanja kako je njegova stranka otvorena za pregovore nakon izbora

19.10.2015.
17:43
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo
Image
Image

Kandidature za zastupnike srpske nacionalne manjine u XII. Izbornoj jedinici DIP-u su danas popodne predali čelnici SDSS-a.

"Očekujemo da ćemo u XII. jedinici ponovo osigurati sva tri mandata, nemamo ozbiljnih konkurenata. Ima ljudi koji to pokušavaju uraditi, ali nemaju infrastrukturu ni članstvo. Mislim da stranka koja je organizirana na cijelom teritoriju Hrvatske ima prednost da osigura sva tri mandata, kao što smo učinili i na dosadašnjim parlamentarnim izborima", rekao je predsjednik stranke Vojislav Stanimirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je član SDSS-a Boris Milošević kandidiran na listi koalicije Hrvatska raste, koju predvodi SDP, Stanimirović kaže kako to nije jamstvo da će SDSS nakon izbora koalirati s tom opcijom.

"Sigurno da kao manjinska stranka teško možemo funkcionirati u opoziciji, tako da ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati", rekao je Stanimirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjava da se suradnja s SDP-om odnosi isključivo na IX. jedinicu. 

"Jedan naš član jest na 14. mjestu, računamo na mogućnost preferencijalnog glasovanja u toj izbornoj jedinici, to bi bila šansa da imamo i četvrti mandat i jednostavno da si na građanskim listama osiguramo da postanemo, ne samo manjinski zastupnici, nego i politički narod, organizirani", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 16,30 sati DIP je zaprimio ukupno 83 kandidacijske liste i 25 kandidatura za mnjinsku izbornu jedinicu, a liste se mogu predavati još do ponoći. 

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo