fotografija se širi mrežama / Statičare upozoravaju na nepropisno pakiranje, oglasio se i Grad: 'Ne pišemo kazne već 10 dana'

Image
Foto: Sanjin Strukić//Pixsell/Facebook

Fotografija koja se proširila društvenim mrežama mnoge je razbijesnila

26.3.2020.
10:12
Sanjin Strukić//Pixsell/Facebook
VOYO logo

Nakon što se jučer na društvenim mrežama proširila fotografija obavijesti o počinjenom prekršaju tj.nepropisnom parkiranju stavljene na vozilo tima za hitni pregled konstrukcije objekata, koji danonoćno pomaže građanima čiji su domovi stradali u nedjeljom potresu, oglasio se i Grad Zagreb.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručuju kako službe Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zadužene za komunalni red i promet u mirovanju ne postupaju niti djeluju represivno prema građanima, sukladno uputi koja je na snazi od 18. ožujka 2020. godine. Dodaju kako u posljednjih 10 dana nije napisana niti jedna kazna.

"Isto tako, sve raspoložive službe Ureda stavile su se isključivo ‼️u preventivnu funkciju‼️ i na raspoloživost sugrađanima, kako bi im pomogli i bili na usluzi u svakom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju iznimnih okolnosti kao što su, primjerice, zagrađivanje vatrogasnog puta, ometanje redovnog tijeka prometa u većoj mjeri, blokiranje kolnih ulaza, i dr., ‼️primorani smo primijeniti najblažu mjeru u vidu upozorenja, kako bismo spriječili ovakve situacije. U posljednjih deset dana nije napisana niti jedna represivna mjera‼️", stoji u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, fotografiju kazne prvi je na svom Facebooku objavio Nenad Hajdinjak uz poruku:

"Pozdrav debilnim kontrolorima koji statičare upozoravaju i pokušavaju kazniti za nepropisno parkiranje. Ozbiljno?! Ljudi volontiraju, riskiraju vlastitu glavu od epidemije i urušavanja objekata te se o svom trošku vozaju okolo, bez plaćene prehrane,... Ičega... umjesto da ima daju godišnju besplatnu parkirnu kartu i nagrade ih... Oni ih upozoravaju? Ozbiljno Bandić? Treba naći novaca za dovršiti spomenik domovini i namiriti uhljebe? Kaj ih ne pošaljete da pomažu ljudima, a ne da kontroliraju parking.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo