'želimo okupiti biračko tijelo' / Stier za RTL o unutarstranačkim izborima, Plenkoviću...: 'Bilo bi dobro da je Miroslav Škoro u HDZ-u!'

'Vodili su se sukobi s ljudima, s referendumskim inicijativima. Umjesto sukoba mi želimo dijalog', kaže Stier

28.2.2020.
19:20
VOYO logo

Kandidati Opcije za promjene predvođeni Mirom Kovačem predali su potpise za kandidaturu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Nakon što je Andrej Plenković jučer predao 45.000 potpisa, Kovač je otkrio kako ih je prikupio 17.000. No tvrdi da od masovnosti nema ništa jer je siguran da će svi oni koji su im dali potpise na izborima 15. ožujka dati im i svoj glas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno kandidat za potpredsjednika HDZ-a Božo Galić danas je odustao od kandidature i dao potporu Andreju Plenkoviću i njegovu timu iako je Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a predao dovoljan broj potpisa. Sve se to u petak  komentiralo u središnjici stranke.

Vladajuća stranka u Slavonskom Brodu obilježava 30. obljetnicu osnutka HDZ-a Brodsko-posavske županije. Sve prati reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stigli su svi ovamo. Prije samog obilježavanja Plenković je dao kratku izjavu. Iako poručuje da nije čuo koje su poruke poslali, ovu je situaciju iskoristio za kritike na njihov način", kazala je naša reporterka pa potom razgovarala s Davorom Ivom Stierom.

"Podijelilo se naše biračko tijelo"

"Sve će odlučiti naši članovi i vidjet ćete - odlučit će se većinski za promjene. Nakon izbora moramo staviti sve glave skupa. Mi smo stranački prijatelji. Samo HDZ koji okuplja je HDZ koji pobjeđuje", poručuje Stier i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opcija za promjene dobit će većinsku potporu, ali je važno da idemo svi zajedno i da pobijedimo na izborima", ponovno će Stier.

Na pitanje je li onda Plenković ne okuplja HDZ-ovce, Stier kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodili su se sukobi s ljudima, s referendumskim inicijativima... Umjesto sukoba, mi želimo dijalog. Podijelilo se naše biračko tijelo. Mi ga želimo okupiti", jasan je. 

Na pitanje o Miroslavu Škori kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni nisu naši neprijatelji ni suparnici, s njima želimo pokrenuti dijalog. Naš suparnik je ljevica i SDP", jasno će.

Na pitanje je li mu žao što Škoro nije više u HDZ-u, poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da svi koji mislimo na platformi suverenističke politike, da ako već ne budemo u HDZ-u, da imamo suradnju. Ako bi on htio, naravno da bi bilo dobro da je Škoro u HDZ-u. Međutim, on odlučuje sam kako će ići. Ono što mi moramo definirati jest da je HDZ demokršćanska stranka, u kojoj ima mjesta i za malo liberalnije i one konzervativnije, ali da vodi politiku kojoj je glavni suparnik ljevica", kazao je Davor Ivo Stier i zaključio:

"Ja sam dao potporu Miri Kovaču, ali naravno da su dobrodošli svi pa tako i Milijan Brkić koji želi dati podršku Opciji za promjene", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima i vaš glas?", pitala ga je naša reporterka.

"Uzajamno je to", rekao je na kraju Stier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo