PROGNOZA NIKOLE VIKIĆA-TOPIĆA / Stigla je prava zima: U Gorskom kotaru i Lici snijeg i ledena kiša, a na Jadranu olujna bura

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

U Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj padat će snijeg

19.11.2018.
20:54
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Druga polovina studenoga tek je sada počela opravdavati svoje ime. Novi nalet zime očekujemo već u idućim satima.

Naime, sinoptička situacija je sljedeća. Imamo ciklonu u Sredozemlju koja nam se u ovim trenucima približava te sa sobom donosi jak vjetar, veću količinu vlage, a time i više oborina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutrašnje prijepodne će biti oblačno i hladno, često uz oborine. Na Jadranu te u Slavoniji uz kišu, u Dalmaciji i jače pljuskove, a u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, susnježicu i snijeg. Nakon snijega, u gorju će lokalno padati ledena kiša!

Najniža će temperatura na kopnu biti oko nule. Na Jadranu od 5 na sjeveru gdje će puhati olujna bura, do 15 na jugu gdje će biti juga i oštra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj ostaje oblačno. Moguće je malo kiše, međutim oborine će u tom drugom dijelu dana generalno biti sve rjeđe. Najviša temperatura oko 3, pa će uz sjeverac biti hladno!

I u Slavoniji oblačno i hladno, povremeno će padati još malo kiše. Temperatura između 4 i 7 celzijevih stupnjeva, no puhat će slab istočni vjetar, koji će, dodatno hladiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji će poslijepodne vjetar slabjeti, međutim moguće je još kiše i pljuskova, osobito na jugu gdje je moguća obilna količina! Na srednjem i sjevernom će dijelu pak biti i sunčanih razdoblja. Najviša temperatura od 13 do 8. 

U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne ostaje oblačno, ali će kiša biti sve rjeđa. Ipak, u gorju ona može biti ledena. Bura će, u tom drugom dijelu dana, postupno slabjeti. Najviša će temperatura, na obali biti oko 10, a u gorju oko nule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura će blago porasti no ostaje hladno

U srijedu, četvrtak i petak na kopnu će biti oblačno, tmurno i sivo uz čestu maglu, a u srijedu može pasti i još malo kiše. Temperatura će blago porasti no ostaje hladno. U subotu su moguća sunčana razdoblja, no već je u nedjelju vjerojatno novo naoblačenje i kiša.

Zato će na obali od srijede biti sunčanije, a i uglavnom suho. Vjetar će slabjeti tako da će biti manje hladno, ali još uvijek pomalo svježe. Ujutro oko 10, danju oko 15. Do vikenda će puhati tramontana, a onda jugo koje u nedjelju donosi pogoršanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprezno u prometu: Padat će ledena kiša, na Jadranu olujna bura

Dakle, noćas i sutra potreban je veći oprez u prometu! U Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj padat će snijeg. Moguće je i stvaranje pokrivača, tanjeg u središnjoj, a debljeg u gorskoj Hrvatskoj. U Lici i Gorskom kotaru lokalno će biti ledene kiše koja stvara onu opasnu, debelu poledicu!  A na Jadranu će u idućim satima bura jačati na olujnu! U svakom slučaju, stigla nam je prava zima, no ova njezina prva epizoda neće dugo potrajati.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo