Promjena vremena / Stigla kiša, niske temperature i snijeg, oglasio se i Meteoalarm! Naša Dunja zna kada nam se vraća sunce

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

U Dalmaciji će se ovaj poremećaj najdulje zadržati, na jugu bi kiše moglo još biti i u rano popodne

25.3.2019.
20:10
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Promjena vremena već je stigla! Temperature zraka mjerene danas u rano popodne u Gospiću i Otočcu iznosile su čak 19 stupnjeva, a uskoro će padati snijeg. Jasno, tlo je već toplo pa se snijeg neće hvatati, ali zato ponovno stižu bura i hladnoća. Bit će to svojevrsna repriza prošloga tjedna. 

Naglo i brzo stiže, a jednako tako i prolazi. Fronta će već u utorak, sredinom dana, napustiti naše područje, a na nas će sve izraženije utjecati anticiklona sa zapada Europe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša koja pada će već do jutra prestati u sjevernim područjima, do sredine dana i u većem dijelu zemlje, a kišno će ostati samo još na južno dalmatinskim otocima i dubrovačkom području.

U gorju će padati mokar snijeg, ali malo i bez zadržavanja. Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren sjeveroistočnjak, na moru uz buru koja će pod Velebitom imati orkanske udare, a južnije uglavnom olujne. Jutro će biti hladno, a na vjetru vrlo hladno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvedravanja poslijepodne

Poslijepodne nas očekuje razvedravanje, najprije u Međimurju i Podravini, a zatim i u cijeloj središnjoj Hrvatskoj. Zadržat će se vjetrovito i hladno, osobito na sjeveru.

I u Slavoniji i Baranji poslijepodne će se naoblaka raskidati, bit će sve više sunca. Uz umjeren sjeverac i temperaturu od 11 do 13 stupnjeva, bit će osjetno hladnije nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zagrepčane dočekala najavljena kiša i zahlađenje

Image

Zagrepčane dočekala najavljena kiša i zahlađenje

U Dalmaciji će se ovaj poremećaj najdulje zadržati, na jugu bi kiše moglo još biti i u rano popodne. Sa sjevera će se razvedravati, a oblake će tjerati bura koja će biti samo malo slabija nego ujutro, a još uvijek dovoljno jaka da se čini kao da je vrlo hladno. 

Bura će i na sjevernom Jadranu oslabjeti, većinom čak i prestati. Razvedravat će se, a najviše sunčanih sati imat će sutra Istra. Temperature i do petnaestak stupnjeva niže nego danas, a uz vjetar će se činiti još hladnije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četvrtka toplije

U srijedu još uvijek razmjerno vjetrovito i hladno, a od četvrtka već znatno više i sunca i topline. Na Jadranu će u srijedu bura opet malo ojačati pa se na uobičajenim burovitim dionicama obale očekuju orkanski udari, drugdje uglavnom vrlo jaki do olujni. Bura će u četvrtak posustati pa će ostatak tjedna biti ugodniji. 

Za vikend nas ponovno očekuju ugodne proljetne temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju još jednom upozorenje na sutrašnje neugodno, mjestimice čak i opasno vrijeme. Državni hidrometeorološki zavod upozorava na udare bure i do 140 kilometara na sat koji će svakako ograničavati promet i plovidbu, a mogli bi ponovno uzrokovati i štetu. Ni vjetar od oko 55 kilometara na sat u unutrašnjosti nije zanemariv, zaštitite se!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo