ONLINE NASTAVA / Stiglo dodatnih 110.000 tableta za učenike i 27.000 laptopa za nastavnike: Nekima odmah, nekima po potrebi

S obzirom na situaciju s koronavirusom, ali i opciju da dio učenika nastavu prati od kuće, dodatna oprema mogla bi biti potrebnija nego ikad

27.8.2020.
7:29
VOYO logo

Prošle godine za školu 21. stoljeća, a ove godine tableti bi učenicima i učenicama mogli biti još potrebniji zbog pandemija koronavirsa i mogućnosti kombinirane nastave.

Image
IVICA LOVRIĆ /

Pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje za RTL: 'Djeca u Zagrebu neće ostati bez produženog boravka'

Image
IVICA LOVRIĆ /

Pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje za RTL: 'Djeca u Zagrebu neće ostati bez produženog boravka'

''Naša škola je prošle godine dobila oko 160 tableta i podijeljeni su učenicima 5. i 7. razreda, 25 tableta je ostalo za učenike prvih razreda. S obzirom na to kakva je bila prošla godina učenici 5. i 7. razreda su ih koristili za online nastavu, a ovih 25 smo podijelili onima koji doma nisu imali mogućnost korištenja računala ili internetske veze'', kazao je Slaven Staklenac, ravnatelj Osnovne škole ''Većeslav Holjevac'' u Zagrebu

Prošle školske godine učenicima je podijeljeno više od 90.000 tableta. Za ovu godinu nabavljeno je gotovo 110.000 tableta za učenike i učenice te nešto manje od 27.000 prijenosnih računala za nastavnike i nastavnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Već je i ranije zahvaljujući ministrici Blaženki Divjak stiglo 100.000 tableta, to će biti oko 300.000 tableta u sustavu, ali 100 i nešto tisuća je već stiglo u Hrvatsku'', kazao je resorni ministar Radovan Fuchs.

No, neće svi tableti odmah biti i podijeljeni. Dobit će ih učenici 5. i 7. razreda kao što je bilo i predviđeno projektom koji se financira europskim novcem, a tableti namijenjeni učenicima i učenicama razredne nastave zaduživat će se i dodjeljivati školama po potrebi, odnosno u slučaju da dođe do zaraze ili s obzirom na odabrani oblik izvođenja nastave.

Sindikalisti smatraju da to neće biti dovoljno pa tako predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić upozorava: ''Ako se krene za online nastavom, potreba će biti velika. Mi nemamo dovoljan broj tableta za osnovnoškolce i srednjoškolce. Sigurno je bolja situacija nego lani, ali još nije onako kako treba biti''.

Prvi tableti za učenike i učenice u škole bi trebali stići početkom listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo