u studentskom centru / Stiže mjuzikl o menopauzi, glumice poručuju da žele publici pokazati da život ne staje u mirovini

Mjuzikl Menopauza krenuo je s Broadwaya, a sutra će se premijerno prikazati i u hrvatskoj verziji

23.10.2019.
23:15
VOYO logo

Menopauza - riječ koja se nikad u hrvatskim medijima nije spominjala toliko često kao posljednjih desetak dana. Ne zato što to više nije tabu tema u Hrvatskoj, nego zato što tabu temu želi razbiti mjuzikl Menopauza.

Predstava o četiri žene koje se upoznaju na rasprodaji

Govori o četiri žene koje se upoznaju na rasprodaji u trgovačkom centru i nemaju ništa zajedničko. Osim valunga, znojenja, promjena raspoloženja, gubitka pamćenja i hormonskih promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je krenula s Broadwaya, igrala je u Južnoj Koreji, Meksiku, na Filipinima, u Sloveniji, Južnoafričkoj Republici, doslovno po cijelom svijetu i to već 18 godina. U hrvatskoj verziji glume Sanja Doležal, Salome, Arijana Čulina i Karmela Vukov Colić. Ne samo da glume i pjevaju, nego su u predstavu uključile i svoja osobna iskustva.

U 90 minuta mjuzikl na zabavan način govori o ženskoj promjeni, a koliko je to ženama ali i muškarcima zanimljivo govori i to da su rasprodane i pretpremijera koja je bila u ponedjeljak, i premijera koja je u četvrtak, u Studentskom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O menopauzi se rijetko govori

Menopauza je tema o kojoj se rijetko govori, slažu se glumice Arijana Čulina i Karmela Vukov Colić.

''Razgovara se o menopauzi, kroz neke stručne komentare, osoba koje su više s medicinske strane. U medijima nekako ne smatramo tu temu baš zabavnom, a mi smo sada učinile sve da razotkrijemo baš zapravo sve mane, sve što mi doživljavamo. Da ne ispričamo kao neko traumatično iskustvo, nego da iskreno progovorimo o problemima'', komentirala je Arijana Čulina u RTL Direktu 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pomalo osobnoj temi, kao što je menopauza, glumice u novom mjuziklu priznaju da im nije teško govoriti. Štoviše, zato što vjeruju da je to jedan jako dobar tekst, nije im neugodno. 

Mjuzikl je igrao po cijelom svijetu, no četiri žene koje će ih igrati u hrvatskoj verziji ipak su prilagodile uloge sebi. Tako je Arijana Čulina priznala kako je njezina uloga poduzetnice nakraju završila kao Hercegovka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi glumci kažemo da imamo ladice u sebi i svaku ulogu koju pripremamo naravno da unesemo u tu ulogu i dio sebe. Radili smo ih vrlo polako i prilagođavale. Imale smo neke zamišljene karaktere, ali to se vremenom mijesi'', objasnila je Čulina.

Karmela Vukov Colić je nakon puno godina otišla s HRT-a i sada vodi kulinarski show na Laudato TV, ali se po prvi put okušala i u glumi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znam kako se to dogodilo, ali sam ja presretna što se dogodilo. Oni svi imaju neke svoje, Arijana je glumica pa joj je to glumački važno, Sanja je pjevačica, a ja dođem kao dijete u slastičarnicu. Ja izađem na tu pozornicu i ja se tako dobro zabavljam. Meni je to sve genijalno'', rekla je Vukov Colić. 

''Mi žene u prijelazu dolazimo malo u modu. Ima prelijepih cura, oko njih se svijet vrti, a ovako vide i kako mi razmišljamo zapravo. Da smo još uvijek žive i upotrebljive'', komentirala je Čulina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka predstave je da si ljudi kada odu u mirovinu ne predaju. Da život nije stao, da se sada mogu posvetiti sebi. A što se tiče modernih pokreta poput #MeToo i #SpasiMe, i novih načina ponašanja koja se žele usvojiti Arijana Čulina je skeptična.

''Možda će se stvari postepeno mijenjati, shvaća se zapravo u kojem smjeru bi se trebalo ponašati prema ženi. No samo površno'', zaključila je Čulina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo