borba protiv korone / Stiže popuštanje - s Covid potvrdama u klubove na otvorenom! U Zadru i okolici broj zaraženih u porastu

U Hrvatskoj se odmara 410 tisuća turista, najviše ih u Istri 125 tisuća, na Kvarneru 85, u Splitsko-dalmatinskoj 65, a u Zadarskoj više od 62 tisuće

26.6.2021.
18:50
VOYO logo

Zeleno ili crveno - to su dvije boje o kojima će ovisiti hrvatska turistička sezona. Riječ je o semaforu na korona - karti Hrvatske. Na kojoj se zadarska županija ponovno crveni.

Za sada boja ne utječe na dolaske turista kojih je sve više na obali, a svi oni s kovid potvrdama od idućeg će se tjedna moći zabavljati u klubovima na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji vikend lipnja mnogima je početak odmora na Jadranu, na ulazu na autoput na Lučkom duljih čekanja nije bilo, ali oni koji dolaze iz inozemstva bez obzira na digitalne covid potvrde na granici su morali biti strpljivi. 

"Samo na granici odozgora s Mariborom, ali nije previše sat i po čekanje", kaže Andrej iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo u gužvi oko 45 minuta", govori Ivana iz Slovačke.

"Čekali smo dugo za ulazak u Hrvatsku, oko 2 sata", rekao je Johnny iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj se odmara 410 tisuća turista, najviše ih u Istri 125 tisuća, na Kvarneru 85, u Splitsko-dalmatinskoj 65, a u Zadarskoj više od 62 tisuće. No, upravo tamo, nakon košarkaške utakmice, i broj zaraženih koronavirusom raste. Od 86 u Hrvatskoj, na zadarskom ih je području 42 pa je Njemačka tu županiju svrstala među one s niskim rizikom. 

Image
ohrabrujuće vijesti /

Za vikend rekordnih 53.000 putnika u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci, primjetan je povećan broj - Amerikanaca

Image
ohrabrujuće vijesti /

Za vikend rekordnih 53.000 putnika u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci, primjetan je povećan broj - Amerikanaca

"Kod Nijemaca je tu jednostavna računica jasna - ukoliko je broj zaraženih veći od broja koji državu ili regiju svrstava u zelenu zonu uvode se restrikcije za njihovu državljane. Zadar ima jaku epidemiološku službu od prvog dana su lovili kontakte i nadam se da će plod njihova rada dovesti do toga da taj broj neće eksplodirati nadamo se da će početi padati", kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se bori za svakog turista

Na zadarskom se području trenutačno odmara oko 5000 Nijemaca, oni će od sutra pri povratku kući podleći strožim pravilima. 

"Nažalost, proglašeni smo destinacijom niskog rizika rizika što je sada dobro, dobro je da se ne penjemo tom ljestvicom, to znači da će oni gosti iz Njemačke koji budu kod nas morat će proći određenu proceduru pri povratku, a to je predočiti potvrdu o cijepljenju, prebolijevanju ili o testiranju. Za to smo se dobro pripremili - imamo čak 65 punktova za testiranje", kaže direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji na odmoru planiraju i tulumariti u klubovima tijekom ljeta, za ulazak će morati imati covid potvrdu. 

"Klubovi na otvorenom će moći raditi pod uvjetom da svi koji dođu zadovoljavaju jedan od ova tri uvjeta da su ili cijepljeni ili testirani u zadnjih 48 sati brzim antigenskim testom,  72 sata PCR testom ili da su preboljeli", poručuje Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvoreni dio klubova, bez obzira na covid potvrde i dalje će ostati zatvoren.

"Problem postoji zato jer većina klubova u Zagrebu nema terasu, ne znam kako ministar je li upoznat s time kako klubovi izgledaju, većina u centru je u zatvorenom prostoru, mi na Jarunu imamo terase, ali za ostale ne znam kako će se boriti s time", kaže direktor kluba Krešimir Svitlanović Kipec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se bori za svakog turista, 2 milijuna dolazaka ostvareno je 10 dana prije nego prošle godine, a da bi brojke i dalje bile pozitivne epidemiološka slika treba ostati negativna.  

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo