novi podaci / Stižu podaci po županijama: 260 novozaraženih koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji

Image
Foto: RTL

Na liječenju u riječkoj bolnici je 118 covid bolesnika, a uz pomoć respiratora diše njih 13.

31.12.2020.
10:50
RTL
VOYO logo

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 260 novozaraženih koronavirusom, testirano je 926  uzoraka, a umrla je jedna osoba, izvijestili su četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite i riječke bolnice.

Ozdravilo je 277 osoba pa je sada u Primorsko-goranskoj  županiji još  2288 oboljelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na liječenju u riječkoj bolnici je 118 covid bolesnika, a uz pomoć respiratora diše njih 13. 

42 nova slučaja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 28 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 45 osoba, izvijestio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Ploča, dvije iz Metkovića te po jedna iz Korčule, Lumbarde, Orebića, Trpnja i s Mljeta.
 Među zaraženima je jedan korisnik Doma za starije Dubrovnik – Thermoterapia te dva djelatnika istog Doma, jedan iz Dubrovnika i jedan iz Župe dubrovačke“ ističu iz županijskog stožera.
 Ukupno su zaražene 22 osobe muškog spola i 20 osoba ženskog spola, a za njih 29 je utvrđena epidemiološka veza.
Izliječeno je 45 osoba, od kojih 15 iz Dubrovnika, šest iz Ploča, pet iz Korčule, po četiri iz Metkovića i Vele Luke, po tri iz Konavala i Lumbarde, po jedna iz Orebića, Slivnog, Stona i Župe dubrovačke te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.
 U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 34 osobe. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih sedam na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji se nalazi 640 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja te mjere, od sve na granici, što čini ukupno 147 kršenja od početka pandemije. Od jučer je obrađeno 258 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 33 035.

226 pozitivnih

U Zagrebačkoj županiji potvrđeno je 226 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 305 osoba je izliječeno, podaci su županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među pozitivne su i 33 časne sestre iz sestarske kuće na području Kloštar Ivanića.

Po podacima zavoda, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 31. prosinca, zabilježeno je 16,851 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 14.207 osoba, a 49 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 2595 slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42 nova slučaja

U Istarskoj županiji su u posljednja 24 sata potvrđena 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u pulskoj bolnici umrla je 79- godišnja Covid pozitivna osoba, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 262 uzoraka briseva na COVID-19 te su potvrđene 42 novozaražene osobe s područja županije. Za 34 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako se u epidemiološkoj obradi nalazi osam osoba. U međuvremenu od jučer se oporavilo 39 osoba, pa je trenutno  u Istri 377 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 798 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 67 osoba, od toga je pet osoba u respiracijskom centru dok je tijekom jučerašnjeg dana u pulskoj bolnici Pula umrla 79. godišnja COVID-19 pozitivna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je nešto povoljnija, no to ne znači da ima razloga za opuštanje. Naprotiv, građani se moraju pridržavati svih mjera jer se samo na taj način možemo uspješno boriti protiv ovog virusa", poručio je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić je zbog trenutne situacije i velikog broja hospitaliziranih pacijenata, od čega se svi nalaze u prilično teškom stanju, pozvala zdravstvene djelatnike koji su u mogućnosti, da se aktiviraju na ispomoći u pulskoj Mornaričkoj bolnici koja je trenutno COVID centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedvojbeno moramo povećavati broj zdravstvenog osoblja, liječnika i posebno medicinskih sestara koji brinu o pacijentima, tako da smo mi trenutno ponovno u fazi nove reorganizacije posla. Zdravstveni djelatnici su nam potrebni za pokrivanje smjena", rekla je dr. Hrstić.

Osim COVID pacijenata, u bolnici je trenutno hospitalizirano dvjestotinjak teško bolesnih pacijenata, dodala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84 nova slučaja

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 34, su iz Bjelovara, 12 novozaraženih je iz Daruvara, a po osam novozaraženih je s područja gradova Garešnice i Grubišnog Polja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno su na liječenju 53 pacijenta od Covida-19, od kojih je njih 8 na respiratoru. Također,  26 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne. Jedna osoba umrla je s koronavirusom.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 1144 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka epidemije koronavirusa u županiji je umrla 71 osoba.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo