PLENKOVIĆ PRIČAO O NJIMA / Što znači veliki broj nevažećih listića? Gregoret: 'Mogli bi Škori dati vjetar u leđa...'

Najveći broj nevažećih glasova bio je u Slavoniji gdje je Škoro odlično prošao u prvom krugu izbora

6.1.2020.
19:20
VOYO logo

Ono što je obilježilo drugi krug predsjedničkih izbora jesu nevažeći listići. Spomenuo ih je u izbornoj noći i sam premijer Andrej Plenković.

Ukupno je riječ o 89.375 nevažećih listića, odnosno njih 4,36 posto. Usporedbe radi, u drugom krugu predsjedničkih izbora prije pet godina bilo ih je 60.728, to jest 2,69 posto. Da je većina nevažećih listića bila od glasača Miroslava Škore, daje naslutiti i podatak da ih najviše dolazi upravo iz Slavonije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopisivali Škoru, Brkove, Isusa...

Inače, na listiće se svašta dopisivalo pa su tako glasači pod nepostojećim rednim brojem tri glasali za kandidate kao što su: Miroslav Škoro, Bob Marley, grupa Brkovi, Isus Krist i slično. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili su kandidati prekriženi ili nije nitko zaokružen, zaokružen je netko tko je dopisan. Ti su birači mislili možda da postoji preferencijalno glasovanje na predsjedničkim izborima", rekao je u ponedjeljak predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Đuro Sessa

Najviše nevažećih u Slavoniji

RTL-ova novinarka Damira Gregoret kazala je u RTL-u Danas kako je najrealnija opcija da je dio birača koji su u prvom krugu zaokružili Miroslava Škoru odlučio poslušati njegov savjet, kada je javno rekao da će on sam zaokružiti nepostojeći broj tri i nadopisati "narod". Ne treba isključiti ni da su to bili birači koji su bili nezadovoljni HDZ-om ili pak birači koji su bili nezadovoljni kandidatom ljevice, odnosno Zoranom Milanovićem, i da su time željeli poslati svoju poruku. A bilo je i birača kojima nitko nije odgovarao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o Škori kao mogućoj opciji na parlamentarnim izborima, Gregoret je kazala da mu nevažeći glasovi mogu dati određeni vjetar u leđa,jer ih je bio velik broj, a najviše ih je bilo iz Slavonije.

Smatra da je pitanje hoće li se Škoro "ispuhati" do parlamentarnih izbora, a i treba znati da na predsjedničkim izborima jedna osoba nosi cijelu priču dok je kod parlamentarnih izbora to drukčije. Pitanje je i s kim bi se Škoro mogao ujediniti na parlamentarnim izborima i kako bi se tamo raspodijelile karte, zaključila je Gregoret.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo