TJEDAN ODLUKE / Što će HNS ako Kuščević ne ode iz Vlade? Napokon se oglasio Ivan Vrdoljak

Dok se čeka odluka o sudbini ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića, svi se pitaju i gdje je Ivan Vrdoljak

8.7.2019.
13:33
VOYO logo

Nakon što je HNS od premijera Andreja Plenkovića zatražio hitan koalicijski sastanak jer inzistira na odlasku HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, sutra bi se sastanak napokon trebao i održati. No, predsjednika HNS-a dugo se nije čulo, niti vidjelo u javnosti. Danas se napokon oglasio i potvrdio da HNS ostaje pri svom zahtjevu. Ali i dalje nije jasno što ako Kuščević ne ode iz Vlade.

"Mismo da smo mi vrlo jasni bili. Imamo jednoglasnu odluku Predsjedništva i čekamo koalicijski sastanak. Potpuno smo jasni bili. Odluka Predsjedništva ne može biti jasnija. Sve smo rekli", rekao je Vrdoljak kojeg su novinari dočekali uoči ročišta. Odgovarajući na njihova pitanja Vrdoljak, kojemu je dok je bio ministar graditeljstva savjetnik također bio Željko Holik, koji je sada Kuščevićev savjetnik, a čije se djelovanje također propituje, nije bio previše razgovorljiv. Na sva dodatna novinarska pitanja, Vrdoljak je samo ponavljao: ''Sve smo rekli, sve smo rekli''.

Podsjetimo, Vrdoljaka već neko vrijeme nije bilo u javnosti i ovo je njegov prvi istup nakon dužeg vremena, a na sutrašnjem sastanku koalicijskih partnera on će predstavljati HNS, kako je ranije danas kazao Matija Posavec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posavec: Na sutrašnjem sastanku će se 'puno toga riješiti'

Ni Posavec nije želio govoriti o očekivanjima od sutrašnjeg sastanka, kao niti što će HNS učiniti ako Plenković odbije njihov zahtjev za Kuščevićevom ostavkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To su sve pitanja 'što bi bilo kad bi bilo'. Mi ne znamo kakav će biti stav, kakva će biti odluka, to su samo nagađanja. Zato treba sjesti, treba razgovarati i donijeti konačnu odluku. Možda će sutra sve biti u redu pa će sve ovo što sada razgovaramo pasti u vodu. Bilo bi dobro pričekati sastanak, koji je danima predviđen za sutra, i na tome će se, ja vjerujem, puno toga riješiti“, poručio je Posavec i kazao da HNS nije pogriješio kada je javno zatražio ostavku ministra Kuščevića prije razgovora s premijerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo