DONESEN PRORAČUN

Što će Zagreb sa svim mališanima nakon ukidanja mjere roditelj odgojitelj? Dolenec za RTL tvrdi: Možemo to ve...

Kaže i kako najnovijim odlukama nisu prekršili predizborno obećanje

RTL Vijesti/ 9.12.2021. u 19:39

Zamjenica gradonačelnika Zagreba, Danijela Dolenec gostovala je u RTL-u Danas gdje se osvrnula na donošenje proračuna, ali i na, kako kaže, redizajn mjere roditelj odgojitelj. 

Ona naime smatra kako ovim ne krše predizborno obećanje jer su, govori, u programu naveli kako će zaustaviti prijavu novih korisnika i evaluirati mjeru. "Tako smo i napravili", kaže.  

"Izvršna vlast u Zagrebu ima obavezu i dužnost voditi brigu o svim korisnicima i djeci. Ovo je redizajn mjere. Ona adresira niz prigovora od 2019. godine kakvi su recimo nemogućnost rada korisnica...", dodaje. 

Upitana što će biti kompenzacija za istu kaže kako će to biti povećanje vrtićkih kapaciteta. "Proračun predviđa 52 milijuna kuna za izgradnju novih vrtića što je tri puta više nego u ranijim proračunima", govori. 

Image
Mjera roditelj-odgajatelj

Burno u skupštini. Škoro: 'Upozoravao sam na ovo'; Tomašević: 'Drago mi je pozdraviti Škoru koji je tu prvi put'

Image
Mjera roditelj-odgajatelj

Burno u skupštini. Škoro: 'Upozoravao sam na ovo'; Tomašević: 'Drago mi je pozdraviti Škoru koji je tu prvi put'

No, kako će garantirati da svi imaju mjesto, govori da je zato usvojena druga mjera. Naime, u proračunu je osigurano 15 milijuna kuna, ali je prihvaćen i amandman SDP-a s još 10 milijuna kuna. "To znači da imamo 25 milijuna kuna koje ćemo odmah usmjeriti na sve četvri gdje očekujemo povećanu potrebu. Na način da se postojećim vrtićima povećaju kapaciteti", rekla je. U to su uključeni najam prostora, zapošljavanje ljudi i drugo. "Već ove godine možemo dio tog novog interesa apsorbirati", navodi. 

Što se tiče prostora na koje će se proširiti, tvrdi kako postoje kriteriji kakve uvjete moraju zadovoljiti prostori koji će funkcionirati kao vrtići, a gledaju prostore mjesne uprave, gradske, ali i privatne.  

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Koliko mjesta planiraju osigurati navodi kako kompletno mogu pokriti potražnju. "Očekuje se da djece izmedu 3 i 6 godina ima 3600 i s ovim iznosom može se kreirati taj cijeli novi prostor", zaključuje. 

RTL Vijesti/ 9.12.2021. u 19:39

Više s weba

Pročitajte još

Image
'BIO JE IMUNOKOMPROMITIRAN'

Liječnik upućen u Matijanićevo zdravstveno stanje: 'Ovo što doktor na snimci govori nema nikakvog smisla'

Više s weba