UZNEMIRUJUĆE SNIMKE / Što je dovelo do sukoba pravosudnih policajaca i mladića koji je bez maske izlazio sa splitskog suda?

Upozorenje snimke koje objavljujemo mogle bi vas uznemiriti.

10.2.2021.
21:00
VOYO logo

Na Općinskom sudu u Splitu jučer je došlo do žestokog sukoba između pravosudnih policajaca i 28-godišnjeg muškarca zbog nenošenja zaštitne maske.

Prvo je objavljena snimka na kojoj je sukob već u tijeku, a naknadno su nadzorne kamere otkrile sam početak incidenta u kojem mladić policajca prima za vrat, a oni koriste suzavac i pendreke.

Upozorenje snimke koje objavljujemo mogle bi vas uznemiriti. 

Nakon policijskog upozorenja da ne nosi masku Splićanin je nasrnuo na policajca u čiju su obranu odmah stala dvojica kolega.

28-godišnjaka su srušili na pod, a kako bi ga svladali koristili su pendreke i suzavac.

Sukob je snimila nadzorna kamera na ulazu u sud, na koju se poziva i mladić.

"To je termalna kamera koja ima različite vrste snimanja događaja. Cijeli događaj je snimljen, imamo snimku skoro tridesetak minuta. Pravosudna policija je zatražila da ja dopustim da se ta snimka izuzme", kaže predsjednica Općinskog suda u Splitu Marina Boko

Muškarac tvrdi kako je u sud ušao s maskom, no nakon što je vidio da je nitko ne nosi, skinuo ju je i on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Proglašena je krivom /

Koprivničanka davila i vrijeđala svekrvu: 'K**** stara, ti si kriva za razvod našeg braka'

Image
Proglašena je krivom /

Koprivničanka davila i vrijeđala svekrvu: 'K**** stara, ti si kriva za razvod našeg braka'

Sindikat pravosudne policije stao je iza svojih kolega

"Ovdje se stvara dojam da je netko premlaćen radi maske što nije istina. Ja ako vas zaustavim i dadnem vam zapovijed i vi mene primate za vrat, šta je to nego napad? I što možete očekivati? Možete očekivati odgovor", kaže dopredsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske Jelenko Krešo

Dodaju još kako su policajci ispravno postupili.

"Vi kad imate direktni napad na sebe vi taj napad morate odagnat. Policajci su postupili sukladno svim pravilima. Mi moramo se pridržavat pravila dok osoba na koju primjenjujemo može primijenit šta god hoće da nas udari", rekao je Krešo

Šef policije o događaju šturo.

"Pitanje postupanja pravosudne policije nije pitanje za Stožer civilne zaštite niti za ministra unutarnjih poslova", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Sukob na sudu tema je i gradskih priča

"Ako je tako, ako takvo pravilo vrijedi za svih, onda vrijedi valjda i za njega. Tako da je, mislim, to meni potpuno u redu da je došlo do.. Nije moralo doć do incidenta, ali se moglo normalno riješit na bilo koji način, da ga upozore", kaže Stjepan iz Splita. 

"Da se neko nabacuje na nekoga šta ne nosi masku mislim to stvarno je bezobrazno i nije, nije ljudski", rekal je Patricia iz Splita. 

Epilog svega su dvije prijave za muškarca, kaznena zbog prisile prema službenoj osobi i ona prekršajna zbog nenošenja maske, dok pravosudni policajci nadležnom ministarstvu moraju dostaviti izvješće o događaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo