Komentar Zorana Šprajca / Što je sad 'crni led', crni Zorane? Sjajna prilika da vas mediji opet nasmrt uplaše

Zbog polarnog vala hladnoće smrt ovih dana vreba iza svakog ugla. Dolazi i 'smrtonosni crni led', kako izvještava jedan portal

28.2.2018.
22:25
VOYO logo

Kako smo rekli danas je bio vrhunac tog polarnog vala hladnoće na kojem su mediji bjesomučno jašili do zadnjeg stupnja Celzijusa pa je evo i danas netko objavio kako ovakve hladnoće u Zagrebu zadnjih dana veljače nije bilo od kraja 19. stoljeća.

Dobro zvuči, ali je zapravo čista obmana i igra s datumima. Jer istina je da ovakve hladnoće zadnjeg dana veljače doista nije bilo od kraja 19. stoljeća, ali je recimo prvog ožujka 1962. dakle na sutrašnji dan, temeperatura u Zagrebu bila za tri stupnja niža nego danas, izmjereno je -18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali dobro, moramo i mi od nečega živjeti pa vas mediji sad dobronamjerno upozoravaju kako nakon ovog zahladnjenja dolazi logično, val zatopljenja, ali nema te logike koja ne bi mogla biti sjajna prilika da vas opet nasmrt uplašimo. Jer tako nagle promjene temperature za vaše tijelo isto tako nisu dobre, a najveći oprez vrijedi za srčane bolesnike, oni su jadni opet u smrtnoj opasnosti. Vi bi sad po tome zaključili da će idućih dana temperatura naglo skočiti sa ovih -15 na +40, ali temperatura će skočiti najviše do +10 na Jadranu, ali smrt ovih dana vreba iza svakog ugla. 

Osim toga dolazi i "smrtonosni crni led" kako izvještava jedan portal. Što je sad "crni led", crni Zorane, vi se pitate. Ništa, to je led kao i svaki drugi led, ali led koji se uhvati nakon kiše na kolniku i naravno da je opasan, ali nije dovoljno reći: "vozači oprez - led na kolniku", mora se reći: "vozači oprez - smrtonosni crni led na kolniku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, tko ovo preživi pričat će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo