Obišli smo reciklažna dvorišta / Što je stalo na put zelenom Zagrebu? Gomila smeća samo raste, a stalno se dovozi novi otpad!

Obišli smo nekoliko reciklažnih dvorišta, a u neka od njih se još jedva može ući

3.7.2019.
7:16
VOYO logo

Madraci, drvo, namještaj, gume. Reciklažna dvorišta diljem Zagreba su pretrpana. Novi otpad pak stalno pristiže, a po sve većoj gomili, čini se da uopće ne odvozi.

Trešnjevka, Špansko, Dubrava – prizori iz reciklažnih dvorišta diljem Zagreba krcatih smećem koje u nekima gotovo ispada na ulicu uistinu su strašni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je unazad tri tjedna tako. Zašto? Ne znam. Nisam sigurna ni da dečki preko znaju. Ali to se ne odvozi, ne znam zašto", kazala je Ivana.

Visoke temperature situaciju čine još gorom

Gomila smeća samo raste. A građani neprestano dovoze novi otpad. Visoke temperature čine situaciju još gorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije kako treba. Da, ajmo reći oprostite na izrazu, da se radi o nekom smradu. To je zato što je sve pretrpano", rekao je Miro.

U Čistoći uvjeravaju da je ovo privremeno. Ali i da reciklažna dvorišta nisu namijenjena za krupni glomazni otpad u velikim količinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, mi zaprimamo do metra kubnog, jedne prikolice redovito. Međutim, ove veće količine je za očekivati u ovo doba godine s obzirom da naši sugrađani prije godišnjih odmora renoviraju i čiste stanove", istaknuo je pomoćnik voditelja Čistoće, Slavko Ivanda.

Brda smeća planiraju sanirati u idućih desetak dana

Zaposlili su više ljudi, kažu, i brda smeća planiraju sanirati u idućih desetak dana. Problem je i što kada su neradni dani i radnika Čistoće nema, ograda je zatvorena, ljudi svejedno dovoze otpad i stvaraju divlja odlagališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno takvo danas je gorjelo usred Folnegovićeva naselja. I oštetilo okolne zgrade. Da bi se izbjegli ovakvi prizori i smanjio pritisak na reciklažna dvorišta, iz Čistoće pozivaju građane da naruče odvoz s kućnog praga.

"Mi apeliramo na naše sugrađane da koriste našu uslugu besplatnog odvoza glomaznog otpada dva puta godišnje, dva plus dva metra kubna", kazao je Ivanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri kraju je i podjela kanti i vrećica za biootpad. U Čistoći zasad računaju na svijest građana, pa još neće kažnjavati za pogrešno razdvajanje otpada.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo