RASPRAVA NA FACEBOOKU / Što je to pronađeno uz autocestu u Lici? 'Na kugli se vidi gravirana oznaka. Mislim da su se aktivirali piromani'

Image
Foto: Facebook: Vatrogasci - Oni su naši heroji

U komentarima se razvila rasprava kakva je to kugla, a najčešći odgovori su da je bi mogla služiti za "pročišćavanje energije" ili kao oprema fotografa

28.6.2021.
11:25
Facebook: Vatrogasci - Oni su naši heroji
VOYO logo

S ljetom i vrućinama neminovno svake godine u Hrvatskoj dolazi i sezone požara koji su, kao oni u okolici Splita 2017. godine, znali napraviti velike štete u Dalmaciji i izazvati paniku među stanovništvom. 

Često se za potpaljivanje vatre okrivljuju piromani koji uživaju u gledanju kako nešto gori. Na pronalazak opasnog predmeta koji može izazvati požar, a ovih dana je pronađen kod autoceste na sjeveru Like, upozorili su jučer s Facebook stranice "Vatrogasci - Oni su naši heroji"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam da li je tko imao slučaj s pronalaskom ovakvih staklenih kugli u prirodi. Naime, u sjevernoj Lici uz autocestu pronađena je ovakva staklena kugla koja pod utjecajem sunčevih zraka usmjereno djeluje i razvija povišenu temperaturu što se vidi paljenjem drvene daske. Na kugli se vidi i gravirana oznaka. Mislim da su se piromani aktivirali, i da ovo nije dobro...", stoji u statusu na toj najpopularnijoj hrvatskoj vatrogasnoj grupi na Facebooku. 

Energetska, ametist kugla, oprema fotografa...

U komentarima se razvila rasprava kakva je to kugla, a najčešći odgovori su da je bi mogla služiti za "pročišćavanje energije" ili kao oprema fotografa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo vjerojatno se radi, prema simbolu, o 'žrtvi', energetskoj kugli koja ima ulogu pročistiti energiju. No, možda savjet za ubuduće: 'Ne dirati je golim rukama, već pospremiti za eventualno uzimanje otisaka s iste'", napisao je jedan od komentatora.

Image
TURISTI SE SAMI SPASILI /

Novi detalji drame kod Biograda: Na gorućoj jahti bilo je osmero Austrijanaca, uspjeli su doći do obale i spasiti se

Image
TURISTI SE SAMI SPASILI /

Novi detalji drame kod Biograda: Na gorućoj jahti bilo je osmero Austrijanaca, uspjeli su doći do obale i spasiti se

"Ovo je vjerojatno izgubio netko tko vjeruje u pozitivnu energiju kristala i poludragog kamenja. Ne vidim dobro na slici, ali ako se radi o ametist kugli, ta košta oko 1000 kuna. Sigurno ju nije netko ostavio da izazove požar", napisala je jedna komentatorica.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moguće je da je kugla napravljena od epoxy smole s određenim ljubičastim pigmentom. Stvari s tom smolom imaju upravo takav opisani učinak i ne smije ih se ostavljati na suncu", napisala je druga komentatorica.

"Fotografi koriste inače prozirne kristalne kugle i nisu ništa manje opasne od leća. I takve u boji, ako propuštaju dovoljno svjetla kroz sebe mogu izazvati požar kao i nekakav običan komadić stakla", dodao je jedan od komentatora.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo