UŠTEDA ENERGIJE / Što kažu građani na Vladine preporuke? 'Na nama nećete uštedjeti, ionako se odričemo svega'

Image
Foto: RTL

Ne štedite na meni, kaže gospodin Miroslav, dok se električna Nevera mostom vozi

28.7.2022.
20:15
RTL
VOYO logo

I kad su napokon ugledale svjetlo dana, Vladine mjere pokazale su se prilično bazičnima. Provjerili smo što kažu građani, od kojih se očekuje promjena životnih navika.

Gospodin Miroslav Bem živi u stanu, a gospodin Dubravko Lažeta u kući. Na ministrov plan uštede u kojem građani trebaju spustiti temperaturu grijanja i povećati temperaturu hlađenja obojica poručuju - nema tu uštede jer građani ne rasipaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, njima Filipović nije otkrio toplu vodu. Ali ih je zbunio. Kako sad on kaže da se štedi toplina te da se više ljudi vozi jednim autom, a onaj drugi kaže suprotno.

"Onda je to protivno preporukama za borbu protiv koronavirusa što preko zime kako su naglasili, kako je u protekle dvije godine bilo da se ne družimo i da moramo otvarati prozore", ističe Lažeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani, kako se čini, nisu zainteresirani za uštede. "Ja se ne pridržavam toga nego se pridržavam da mi bude dovoljno hladno, odnosno dovoljno toplo", kažu jedni.

Nigdje u 18 stranica vladinih smjernica nema uputa za uštedu poduzetnicima u industriji. Nigdje se ne referiraju na manjkavosti sustava zbog kojih se energija gubi i prije nego dođe do korisnika. Ne štedite na meni, kaže gospodin Miroslav, dok se električna Nevera mostom vozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u prilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo