Macan i Puhovski za RTL / Što nakon nedjelje? 'Onaj koji izgubi pokušat će preuzeti stranku koja ih podržava na izborima'

U odnosu na RTL-ov duel, slažu se analitičari, predsjednički kandidati su se uvježbali

3.1.2020.
4:45
VOYO logo

Prije početka posljednje debate i nakon još jednog sučeljavanja koje je održano sinoć, u studiju RTL-a gostovali su politički analitičari Žarko Puhovski i Krešimir Macan koji su se osvrnuli na debatu.

U odnosu na RTL-ov duel, slažu se analitičari, predsjednički kandidati Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović su se uvježbali te su neke nedostatke iz prve debate, one RTL-ove, ispravili. Krešimir Macan kaže kako smo zbog toga imali dosadniju debatu jer je Milanovć bio smireniji dok je Grabar-Kitarović imala bolje napade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se slaže i Žarko Puhovski. Dodaje kako je ovog putam za razliku od prošlog, Milanović bio uvjerljiviji, te manje agresivan. Kaže kako ovog puta nije spominjao HDZ, odnosno da je sve greške ispravio. 

"Malo je curio na njezinu govornicu, no to ne može spriječiti dok je ona bila mirna. Ima tu osobinu nepoljuljivosti. U staroj literaturi to su govorili za svece - nepoljuljiv je onaj koji je nepoljuljiv u vjeri, odnosno, što god vi pričali, oni idu dalje i teško ju je izbaciti iz takta", poručio je Puhovski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako ni sunoć nitko nije uspio zagrabiti u bazen neodlučnih birača. 

"Oni se bave utvrđivanjem svojih birača. Obje su kamapanje defanzivne i to je neobično jer ih je ostalo dvoje i radi se o onom postotku 10-15 % koji nisu opredijeljeni. Oni ne idu na to već se defazivno bore da im se ne uzmu njihovi birači. To je besmislica jer nitko od Kolindinih neće preći Milanoviću i obrnuto. Obje su kampanje, prema mojem sudu, krivo postavljene", kazao je Puhovski.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa prema mladima, niti jedna poruka nije bila usmjerena na mlade što je izazvalo podsmjehe na Twitteru. Nema poruka za neodlučne. To je bio fajt između njih dvoje i sad kome je to bilo zanimljivo, bilo je", kazao je Macan. 

Puhovski je dodao kako od svjetske teme - ekologije, nije bilo ni 'e'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sinoćnjeg ispada savjetnika predsjednice Grabar Kitarović, šef izbornog stožera Ivan Anušić se ispričao Zoranu Milanoviću, stoga smo pitali analitičare koliko je dosadašnje ponašanje savjetnika predsjednice do sada naštetilo i je li uopće naštetilo?

"Donekle joj je naštetilo no učvrstilo je ovu druguu stranu. Jer nemamo  takvih incidenata s druge strane. Pitanje je koliko je to bilo namjerno, a koliko slučajno", kaže Macan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puhovski dodaje kako takvi incidenti demotiviraju ljude da izađu na glasanje te da jedan dio koji bi glasali za nju možda zbog toga neće izaći na izbore.

Milanović je pozvao skijaše da izađu na skijanje, no s obzirom na činjenicu da na skijanje ovog vikenda ide 10.000 ljudi, kaže Macan, skijaši ne bi trebali imati utjecaj na ishod izbora jer ta brojka predstavlja 0,5 % birača. Puhovski dodaje kako velik broj ljudi "zdravo neozbiljno" shvaća ove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate ljude koji su neka vrsta SDP-a, odnosno skijaške demokratske partije i čiji je životni san tjedan dana mira na skijama. To je njihovo pravo", kaže Puhovski. 

Gubitnik ili gubitnica na izborima, smatra Macan, neće se previše zamarati ishodom izbora. Kaže kako oboje već imaju planove za budućnost dok Puhovski smatra da će onaj koji izgubi pokušati preuzeti stranku koja ju ili ga je podržavala na izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo