Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VREMENSKA PROGNOZA

Što nas čeka za blagdane: Nikola Vikić-Topić otkriva hoćemo li ove godine imati bijeli Božić

Uz punu košaricu blagdanske hrane, obitelj i prijatelje, za pravi Božićni ugođaj svi se nadaju i snijegu koji na Božić nije pao već 10 godina. Hoće li ove godine nebo biti naklonjeno zimoljupcima, reći će nam Nikola Vikić-Topić

Nikola Vikić-Topić/ 20.12.2017. u 19:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Još jednu godinu zaredom vrlo vjerojatno nećemo imati bijeli Božić. Od naše posljednje analize, prije 5 dana, vjerojatnost za bijeli Božić drastično se smanjila i sad bi zapravo bilo ravno čudu da na božićno jutro na tlu bude snijega. Konkretnije, mogućnost za bijeli božić je u Gorskom kotaru i Lici samo 5%, u nizinama kopna 2%, a na Jadranu čista nula.

Još jedan pokazatelj zašto je tako mala vjerojatnost za bijeli božić je ovaj skup prognoza ili takozvani ansambl, za idućih 10ak dana. Svaka krivulja predstavlja jedno moguće stanje atmosfere u budućnosti. Vidimo kako su te krivulje skupljene zajedno sve do negdje 27., 28. prosinca. To znači da je prognoza do tog datuma vrlo pouzdana. Nakon toga, stanje je neizvjesno odnosno svašta je moguće.

Ipak, postoji jedno mjesto u Hrvatskoj koje će imati bijeli Božić. To je Zavižan. Danas je tamo Izmjereno metar snijega, a temperatura je u 14 sati bila -9. Idućih dana će i tamo polako biti sve toplije, no još uvijek je to oko nule. Za Božić 2, 3 stupnja. Pa tko voli snijeg - pravac Velebit.

Na Božić kiše neće biti te se očekuje stabilno vrijeme. Kad već neće biti snijega na Badnjak i Božić bar ćemo moći užIvati u suncu. Danju će u cijeloj zemlji ono dominirati, samo uz malo oblaka na nebu. A i Badnja će večer u mnogim krajevima biti vedra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uz to, i badnjak i božić će biti TOPLIJI od prosjeka. Dnevna temperatura dosEzat će 10, 12 stupnjeva. Tako da će samo ujutro i navečer biti pomalo svježe. Niti vjetar tih dana NEĆE stvarati nikakve probleme. I na kopnu i na Jadranu puhat će vrlo slabo. Sve u svemu, zapravo ugodno vrijeme.  

Par dana prije dočeka Nove godine nazire se pogoršanje. Svašta je moguće u tom periodu, no za konkretne podatke o vremenu trebat će malo strpljenja.

Upravo se čita

Image
za premijera sve

Dan nakon incidenta s 'milijuntom putnicom' iz Zračne luke Zadar muk. Turističke zajednice zanimljivog gledišta

Nikola Vikić-Topić/ 20.12.2017. u 19:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zaražena hrana

Više od 80 ljudi na svadbi se zarazilo salmonelom, u bolnici završili i mladenci. Restoran mora platiti odštetu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba