PREDSJEDNICA S INDEKSOM / Što profesori i studenti FPZG-a misle o novoj kolegici: 'Svjesna je da će završiti na Facebooku ako padne ispit'

Sada je i službeno - predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović primljena je na fakultet. I to kao treća na listi za doktorski studij politologije. Slijede joj upisi, a već idući tjedan prva predavanja. Kako na novu kolegicu gledaju profesori, a kako studenti?

30.11.2015.
18:59
VOYO logo

U hodnicima FPZG-a je već danima to glavna tema, a sad je i službeno. Predsjednica Republike upala je na doktorski studij, po bodovima kao treća na rang listi 38 kandidata.

"Čuo sam, drago mi je što je odabrala ovaj fakultet, na taj način nas i dobro prezentira", smatra student 4. godine politologije Sandro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje mišljenje je da je ovo jako dobro", kaže predstavnik studenata Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Nikola Novak.

Image
fpzg objavio rang listu /

Imamo studenticu: Grabar-Kitarović zauzela treće mjesto i stekla pravo upisa na doktorski studij

Image
fpzg objavio rang listu /

Imamo studenticu: Grabar-Kitarović zauzela treće mjesto i stekla pravo upisa na doktorski studij

Predsjednica sada ima rok od 48 sati za potvrdu, a nakon toga se upisuje na smjer međunarodnih odnosa. Voditelj studija profesor Zoran Kurelić priznaje da se već naslušao raznih komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvali su me moji strani kolege i rekli dobro, šta ste dali toj ženi da dođe. Više sa čuđenjem, divljenjem, a neki drugi govore da će se dogoditi sva ova čuda, remetit će se dinamika seminara, jer ljudi se neće usuditi govorit pred predsjednicom", otkriva profesor Zoran Kurelić.

I dok iz Ureda predsjednice komentara nema, na Facebooku se oglasio bivši ministar znanosti Gvozden Flego. Pita se kako uz tako ispunjen život ima vremena i za studiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam vam što ste Hrvatsku doveli do Guinnessove knjige rekorda jer ne znam ni za jednu državu u kojoj bi predsjednik bio student odnosno studentica. (...) zahvaljujem i na tome što ste potaknuli novu praksu u akademski život, da voditelj poslijediplomskoga studija dočekuje studentice na ulazu u fakultet…"

No to nije točno, objašnjava prozvani Kurelić koji tvrdi da je predsjednica uoči kandidacijskog intervjua pokraj njega isprva prošla, a da ga nije ni primijetila. Ne boji se ni osiguranja, koje je i tada - kaže bilo neprimjetno. Ne očekuje ni da će predsjednica na fakultet dolaziti nepripremljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako upiše studij bi bila svjesna da ako padne na ispitu da bi to bile vijesti na Facbooku, da bi bile vijesti na Twitteru, da bi o tome pisale novine i da bi vi došli s kamerom i pitali tko je srušio Kolindu Grabar Kitarović", kaže Kurelić.

Kakva će studentica, ako se upiše - predsjednica biti - znat će se već od idućeg ponedjeljka kad bi trebala krenuti predavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo