'SVE TRAJE PREDUGO' / Galić je otišao, Brkić ne razmišlja o ostavci: Što se događa u istrazi o aferi SMS?

Ranko Ostojić smatra da istrage u oba slučaja i SMS i elitne prostitucije traju predugo

14.12.2018.
19:10
VOYO logo

HDZ-ov potpredsjednik Sabora Milijan Brkić neće dati ostavku, zbog afere SMS, a nakon što je jučer odlučio otići Vlado Galić, savjetnik predsjednice. I dok se raspravlja koje su političke posljedice afere SMS - pravo je pitanje kada će završiti policijska istraga - sve je više onih koji tvrde da traje predugo. 

Milijan Brkić ostaje pri svom i kaže da ne razmišlja o ostavci. Dan nakon što je predsjedničin savjetnik Vlado galić dao ostavku u jeku afere SMS, razloga za to pitanje ne vidi ni ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema pritisaka na policiju"

"Ne znam zašto to dovodite u vezu. Ono što mogu reći, ako aludirate na aferu sms, na krim istraživanje vezano za SMS, provodi se po zakonima", rekao je Davor Božinović (HDZ), ministar unutarnjih poslova.

Iako oporba spominje pritiske prema Državnom odvjetništvu, toga u policiji nema 
uvjerava ravnatelj. "Ja mogu potvrditi da policija radi bez ikakvih pritisaka,  
da radi profesionalno surađuje s DORH-om", rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga traje predugo

Za predsjednika saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost istrage u oba slučaja i SMS i elitne prostitucije traju predugo.  "Nemam pojma šta se s tim dogodilo. Je li oni što su obećali žurnu istragu samo pokazuju koliko žurno može biti", rekao je Ranko Ostojić, (SDP) predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

O svemu, pa i pokušaju državnog udara raspravljat će se na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, na koju, žali se Ostojić,  nije pozvan nitko iz Odbora.  "Taj unutarstranački rat očito moraju prikazati kao Vijeće, a možda su to mogli riješiti i na Trgu žrtava fašizma, nisu morali sazivati ovakvu sjednicu", kazao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se nagađa da je HDZ tražio od predsjednice kao uvjet za potporu na predsjedničkim izborima uz Galića riješi još nekih savjetnika, poput Mate Radeljića. 

Šef HDZ-a se od svega ograđuje. "Predsjednica je sama birala svoje savjetnike i sama ih odlučuje razriješiti ili prihvatiti ostavke", rekao je predsjednik Vlade  Andrej Plenković.  U svakom slučaju odlaskom Vlade Galića, na Pantovčaku se lakše diše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo