Čeka se toksikološki nalaz / Što se dogodilo na kobnom treningu Antiterorističke jedinice Lučko? 'Sve je sumnjivo. Može biti više uzroka'

'Trebalo bi provesti analizu, od obdukcije do toksikološke, da bi se to preveniralo u budućnosti da bi se naravno spriječili takvi incidenti', tvrdi Milan Milošević

7.9.2022.
21:13
VOYO logo

Dan nakon tragične smrti 30-godišnjeg pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, njegov kolega i prijatelj bori se za život. Kako RTL doznaje sa Svetog Duha je premješten u bolnicu Merkur. Što se dogodilo na kobnom treningu, vrh policija ne otkriva previše. Čekaju se dodatni nalazi.

Bili su kolege i prijatelji, otišli na teški trening koji je sastavi dio obuke. Tomislavu Pavaliću je pozlilo i tragično je preminuo. Njegov suborac Andrej u bolnici se bori za život. Stanje mu je ozbiljno, ali stabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječnici ulažu sve napore, svo svoje znanje i u ovom trenutku nam je teško, njima je teško procijeniti u kom smjeru se to stanje može razvijati", kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade.

Tragedija se dogodila tijekom vježbe koja je za elitne i utrenirane specijalce standardni napor. U više od tri desetljeća postojanja postrojbe takvo što se do jučer nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nisu uobičajeni treninzi koje provode ne znam rekreativci po teretanama ili borilačkim dvoranama upravo da bi mogli garantirati svima nama da u datom trenutku kao zadnji ako dolaze da daju odgovor i izvrše zadatak", objašnjava Mate Bilobrk, zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko.

Image
'jedan je i previše' /

MUP o stradavanju pripadnika ATJ Lučko: 'Stanje drugog kolege je ozbiljno, drugi nemaju probleme, testirani su'

Image
'jedan je i previše' /

MUP o stradavanju pripadnika ATJ Lučko: 'Stanje drugog kolege je ozbiljno, drugi nemaju probleme, testirani su'

Što je pošlo po krivu za dva specijalca u naponu snage, teško je nagađati. Čeka se toksikološki nalaz. Informaciju da je u krvi preminulog pronađen efedrin, ilegalni stimulans koji sportaši rabe za poboljšanje sposobnosti, prvi čovjek policije rezolutno odbacuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakvih indicija što se tiče određenih toksikoloških nalaza itd. ove preliminarne nalaze za sada nema, nemamo nikakav čvrsti dokaz o čemu se to točno radi i zasigurno moramo čekati sudsko medicinska vještačenja", tvrdi Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Sve je sumnjivo, govori nam specijalist sportske medicine Milan Milošević. U svojoj karijeri nije čuo za dva istodobna zatajenja srca kod zdravih ljudi. Ne želi nagađati o uzrocima, no sve treba istražiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može biti više uzroka i svakako bi trebalo provesti analizu koliko god je moguće od obdukcije do toksikološke da bi se to preveniralo u budućnosti da bi se naravno spriječili takvi incidenti", kazao je Milan Milošević, specijalist medicine rada i sporta, Medinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Specijalna postrojba koja je zadužila Hrvatsku danas slavi 32. godine postojanja. Tužna obljetnica podsjetnik je na sve pripadnike jedinice koji su pali u ratu i obveza da se razjasni kako je njihov mladi kolega, jučer pao u miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo