podržavaju ih i pacijenti / Što se to događa u jednoj najvećih hrvatskih bolnica? 'Normalno da je podvala, dijete u prvom razredu to zna'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Sve je laž - tvrde bivše djelatnice riječke onkologije

22.8.2022.
20:01
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Uz podršku pacijenata progovorile su javno! Sve je laž - tvrde bivše djelatnice riječke onkologije koje su šokirane dobivenim otkazima. Tereti ih se da su kutije sa skupim lijekovima skrivale u podrumu.

"Teza da je pronalaskom viška lijekova počinjena šteta za bolnicu je potpuno promašena jer ti lijekovi nisu predviđeni za ponovno korištenje i propisivanje drugim bolesnicima. Sada dolazimo i do činjenice da u KBC Rijeka ne postoji protokol prema kojemu se rukuje sa tako nastalim viškom skupih tableta", kazala je bivša predstojnica Klinike za onkologiju KBC-a Rijeka, Ingrid Belac Lovasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz predstojnicu onkologije i glavnu sestru, otkaz je dobila i jedna medicinska sestra. Navodno se šteta procjenjuje na milijun eura, a osim spornih lijekova, Uprava je na Klinici pronašla zlatni nakit, alkohol i umjetničke slike.

Image
drama u kbc-u rijeka /

Liječnica otpuštena iz KBC-a Rijeka objasnila kako nastaje višak lijeka: 'Sve je podvala vodstva bolnice'

Image
drama u kbc-u rijeka /

Liječnica otpuštena iz KBC-a Rijeka objasnila kako nastaje višak lijeka: 'Sve je podvala vodstva bolnice'

"Problem je u tome što oni ne znaju da su to slike vlasništvo Kliničkog bolničkog centra koje su na zidovima Klinike visile gotovo 30 godina", govori bivša glavna sestra Klinike za onkologiju KBC-a Rijeka Vlasta Predovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A skinute su, kažu, samo zbog farbanja zidova. Dinki koja ima 42 godine staža dan prije otkaza dijagnosticiran je karcinom, a kaže da one od nakita znaju za samo jednu narukvicu koju je donijela oboljela kolegica.

"Donesla je nama svima, ustvari to je bila posvećena narukvica od jednog fratra", kazala je Dinka Milinković, bivša medicinska sestra Klinike za onkologiju KBC-a Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da su otkazi motivirani osobnim interesima. Prozivaju smijenjenog državnog tajnika koji je na čelu Upravnog vijeća bolnice, ravnatelja KBC-a i njegovu pomoćnice za kvalitetu.

"Prijavili smo DORH-u i profesora Ružića i primarijusa Plazonića zbog zlouporabe položaja i ovlasti i trgovine utjecajem", kaže predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz drugog sindikata pak poručuju da su zgroženi izrečenim neistinama bivših kolegica. Uplašeni pacijenti uz suze i zagrljaje daju im podršku.

"Normalno da je podvala, to je jasno, dijete u prvom razredu zna da je podvala, sramota, tko će nas ljudi liječiti šta mislite", kazuje pacijentica Marica Marčec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz KBC-a uvjeravaju da im pacijenti mogu vjerovati. A što je istina utvrdit će nadležne institucije.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo