SLIJEDI SUDSKI EPILOG / Što se to kuha u Kalniku? Dok se političari tužakaju, nedužna djeca ispaštaju

Škola za svoje školarce svaki dan kuha topli obrok dok djeca u susjednom vrtiću jedu obrok koji stiže iz Križevaca

4.1.2019.
9:23
VOYO logo

Kalnik - pitoreskna općina na sjeverozapadu Hrvatske, sa 1500 stanovnika i nevjerojatnim birokratskim apsurdom. 

Nakon više od dva mjeseca otkada smo na RTL-u objavili priču o Kalničkom jaglacu, vrtiću koji dijeli zid sa osnovnom školom Kalnik koja ima modernu kuhinju koju ne smiju koristiti, i dalje se nije promijenilo ništa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenimo ispočetka! U mjestu Kalnik vrtić i škola nalaze se jedno pokraj drugog. Škola za svoje školarce svaki dan kuha topli obrok dok djeca u susjednom vrtiću jedu obrok koji stiže iz 20 kilometara udaljenih Križevaca. 

Kuharice bi naravno mogle skuhati ručak i za djecu iz vrtića - kaže načelnik, koji se žali i da im je koprivničko - križevački župan Darko Koren to zabranio - koji tada nije htio dati izjavu, poručivši kako korištenje kuhinje ne brani on već Ministarstvo. Koje pak negira da ih je itko uopće kontaktirao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, iako je župan odbijao stati pred naše kamere - sazvao je press konferenciju na kojoj se nije libio spomenuti nas. 

"I tako sam u toj emisiji, koju vodi taj famozni Šprajc, nakon toga bio prilog koji je dobio više medijskog prostora od mene, da je to krmača koja ispala iz prikolice.
Dobio sam veliki medijski prostor, negativan i želim na to reagirati", kazao je tada Darko Koren, koprivničko - križevački župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine danas kaže da vjeruje da mu je župan poslao inspekciju i tako ga prisilio da kupi teretno vozilo od 20 tisuća kuna za prevoženje svega šest kilograma hrane.  

"Da. Danas imamo to vozilo...ujutro se u njega stavi kutija s hranom teška 6 kila, i prevozi 20 kilometara do vrtića", kaže Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušali smo dobiti izjavu od župana Darka Korena, ali opet nas je odbio. I poslao očitovanje putem SMS-a: 

"Mogu samo reći da ste nasjeli na klasičnu političku podvalu, uobičajenu za načelnika općine. Iznijeli ste niz netočnih činjenica i teza, uvreda na račun Županije i župana, pozvali na kršenje zakona... Dakle, sasvim dovoljno za daljnju komunikaciju preko institucija koje su za to zadužene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kalniku je naime gradonačelnik SDP-ovac Mladen Kešer, a u županiji je na vlasti bivši HSS-ovac Darko Koren. Što znači da je ovo prepucavanje, na kraju - političko. 

Ministarstvo u svemu tome kao teta u vrtiću usred svađe za igračku. Mali Mladen bi htio da mali Darko podijeli igračku s njim, Darko kaže da mu teta to ne dozvoljava, teta kaže da nema pojma o čemu se radi. Teta želi da i mali Mladen i mali Darko sjednu i sve riješe razgovorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo je krajem studenog pokušalo posredovati između općine i županije s ciljem da se to pitanje što prije riješi, međutim, s obzirom da se sastanku nisu mogli odazvati svi dionici, isti nije održan. Ministarstvo će ponuditi novi termin sastanka", priopćilo je Ministarstvo.

Sljedeći korak je tužakanje, pa su sve strane u ovoj priči pripremili pravne službe, dok djeca koja bi trebala biti najbitinija u svakoj situaciji ostaju samo figurice u političkoj borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo