SPORO PRAVOSUĐE / Što vam se dogodilo u životu proteklih 11 godina? Tada je protiv Sanadera podignuta optužnica, sudi mu se i dalje

Državi po presudama duguje 74 milijuna kuna. Suđenje se nastavlja u srijedu, ali bez Sanadera jer je idućih 10 dana na rehabilitaciji koljena u toplicama

15.7.2022.
19:33
VOYO logo

Sa štakom u ruci i maskom na licu Sanader je stigao na suđenje. Treći put za istu stvar – aferu Hypo.

"Gospođo predsjednice Vijeća, poštovano Vijeće, ne smatram se krivim", rekao je Ivo Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smatra se krivim za ratno profiterstvo. Da je prije 27 godina s Hypo bankom dogovorio zajam za zgrade veleposlanstva i dobio proviziju od 3,6 milijuna kuna. Dva puta je osuđen, presude su poništili Ustavni i Vrhovni sud.

"Ovo je za nas novo suđenje. Prezentirat ćemo iste dokaze. Ponovno ih obrazložiti sudu i očekujemo osuđujuću presudu", rekla je Marija Vučko, zamjenica ravnateljica USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se čudim da kolegica zamjenica ravnateljice Uskoka može reći da njih u stvari ne zanimaju stavovi Ustavnog i Vrhovnog suda. To je nedopustivo", kaže Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera.

Image
PRAVO NA TERAPIJU /

Umjesto u zatvoru, Ivo Sanader ponovno u luksuznom apartmanu u Krapinskim Toplicama

Image
PRAVO NA TERAPIJU /

Umjesto u zatvoru, Ivo Sanader ponovno u luksuznom apartmanu u Krapinskim Toplicama

Po sudnicama već desetljeće. Bivši premijer i čelnik HDZ-a tereti se za čak pet afera. Osim ove za Hypo, tu su afera Planinska za koju je zbog korupcije osuđen na 6 godina zatvora. Baš kao u slučaju Ina-MOL. U aferi Fimi Media za izvlačenje novca iz državnih institucija dobio je sedam godina, a jedino je oslobođen za slučaj HEP-Dioki. Od podizanja prve optužnice, i to upravo za aferu Hypo, prošlo je čak 11 dugih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme postali smo članica Europske unije. Izgradili smo Pelješki most. Promijenila su se tri predsjednika i četiri Vlade, bili smo drugi na svijetu u nogometu, a popis je pokazao da nas je 400 tisuća manje. Velike promjene i u životima građana.

"Prije 11 godina sam imao 11 godina. Dakle, u međuvremenu sam završio osnovnu, srednju, upisao fakultet. Evo, sad završavam fakultet i upisat ću diplomski", kaže Kian Bigović Vili iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što sam dobila dvije krasne unučice, a ostalo sve svojim tokom ide. Na poslu manje više isto, još sam u braku", kaže Snježana iz Zagreba.

"Postala sam baka. Sretna sam, dobri su mi", kaže Marija iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa evo sin se ženi, gnijezdo se prazni i tako", kaže Stankica iz Zagreba.

"A ništa posebno, osim što sam otišao u mirovinu, dobro je", rekao je Stanislav iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljenik je i Sanader. Koliko mu iznosi mirovina, Sanader je rekao da ne zna točno jer se ovršuje. Prije ovrhe je, kaže, bila oko 8 i pol tisuća kuna. Na svoje ime, rekao je, nema imovine.

A državi po presudama duguje 74 milijuna kuna. Suđenje se nastavlja u srijedu, ali bez Sanadera jer je idućih 10 dana na rehabilitaciji koljena u toplicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo