"na štetu građana zagreba" / Stojak nakon uvida u Memorandum: 'Namjeravaju pogodovati polupoznatim investitorima'

Image
Foto: PIXSELL / RTL

'Kao gradski zastupnik očekivao sam da će cjelokupna javnost imati pravo uvida u taj dokument jer se radi o javnom interesu'

30.8.2019.
16:38
PIXSELL / RTL
VOYO logo

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak u petak je nakon uvida u "Memorandum o razumijevanju", priopćio kako su se, na žalost, potvrdila njihova očekivanja da Gradska uprava ima namjeru pogodovati polupoznatim investitorima na račun javnog dobra. 

Memorandum gradski zastupnici mogu vidjeti u Gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao gradski zastupnik očekivao sam da će cjelokupna javnost imati pravo uvida u taj dokument jer se radi o javnom interesu. Na žalost, pravo na uvid smo, za sada, dobili samo mi, gradski zastupnici, no nismo smjeli uzeti bilješke ni fotografirati nama sporne dijelove Memoranduma. Nikako ne mogu shvatiti zašto gradska vlast, kojoj su deklarativno puna usta transparentnosti, ne dopušta javnosti uvid u ovaj dokument, ako u njemu nema ništa sporno, kako tvrde?“, istaknuo je u priopćenju Stojak.

"Ako se radi o neobvezujućem pismu namjere, zašto se onda mijenjaju prostorno-planski dokumenti praktički pod okriljem noći i na brzinu, umjesto da smo po gradskim četvrtima ili mjesnim odborima raspravili o tome što donosi daljnja izgradnja grada, koji su prioriteti Zagreba, koje su javne potrebe Zagrepčana, na koji način građani vide razvoj svojega grada u budućnosti? Tako bi trebala raditi odgovorna i kvalitetna gradska uprava, u suradnji s građanima, strukom i Gradskom skupštinom", naglasio je Stojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako, nakon što je nešto više od desetak minuta imao mogućnost uvida u "neobvezujući" Memorandum, Stojak može samo reći "da je riječ o gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom koja direktno pokušava raditi na štetu građana Zagreba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo