PROCURILI NOVI PODACI / Stotinjak pacijentica Svetog Duha kroz tri godine ostvarilo pravo na pobačaj. Sve obavili partneri

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Čavajdi je slovenska komisija odobrila prekid trudnoće

10.5.2022.
22:53
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

I dok inspekcija provodi izvide, a građani pripremaju prosvjede u znak podrške Mireli Čavajdi, u javnost su procurili podaci o broju pobačaja koje su pacijentice Svetog Duha obavile kroz tri godine, ali dakako ne u samoj ustanovi.

Kako naime doznaje Večernji list, od 2019. do 2022. u Kliničkoj bolnici Sveti duh skoro stotinu pacijentica ostvarilo je pravo na prekid trudnoće nakon desetog tjedna zbog medicinskih indikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putem sklopljenih ugovora o poslovnoj suradnji prekid trudnoće za pacijentice sa Svetog Duha provode tri druge zdravstvene ustanove. Tu su KBC Sestre milosrdnice s kojim imaju ugovor dugih sedam godina, KB Merkur s kojim su isti sklopili u ožujku te privatna klinika Podobnik.

Večernji list govori kako su upravo u njima, pacijentice sa Svetog Duha i to njih stotinjak, kroz tri godine, ostvarile pravo na prekid trudnoće. Podsjetimo, slovenska komisija u utorak je donijela zaključak da je Mireli Čavajdi odobren prekid trudnoće zbog teške bolesti djeteta. Ona pak čeka rezultate hrvatske komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo