Bez zateznih kamata / Stotinu liječnika iz Pule tuži bolnicu zbog 2,5 milijuna kuna za prekovremeni rad

Image
Foto: Thinkstock.com

Taj problem muči prvenstveno bolničke liječnike koji u pravilu odrađuju velik broj prekovremenih sati

31.1.2019.
14:36
Thinkstock.com
VOYO logo

Prema podacima za prošlu godinu s kojima raspolaže Sindikat, liječnici koji rade u pulskoj bolnici u prosjeku odrade oko 500 prekovremenih sati godišnje, a neki skoro i 800 sati. To je oko četiri mjeseca rada po satnici koja je uvećana za 50 posto. Kada se to zbroji pet godina unazad otkad je na snazi sporni obračun, riječ je o velikoj količini novca, piše Glas Istre. 

Ravnateljstvo pulske Opće bolnice dosad je zaprimilo oko stotinu tužbi od svojih zaposlenika koji smatraju da je obračun prekovremenih sati nepravedan u pogrešan te da ih se zakida za dobar dio plaće. Vrijednost svih tih zahtjeva iznosi oko dva i pol milijuna kuna. No, da bi stvar bila bolja, to je samo glavnica, bez zateznih kamata. Potvrdila je to ravnateljica bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić, suzdržavajući se od drugih komentara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik podružnice Hrvatskog sindikata liječnika u pulskoj bolnici dr. Rajko Ćelović kazao je da je preko sindikata tužbe podnijelo čak 26 njegovih kolega. To se sve dogodilo sredinom prošle godine i početkom ove, a za nekoliko njih već je zakazano pripremno ročište u ožujku. 

Ostali liječnici odlučili su se na privatne tužbe ili su pokušali preko Liječničke komore koja je još sredinom prošle godine ponudila pomoć svojim članovima uz jasno definirane uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj problem muči prvenstveno bolničke liječnike koji u pravilu odrađuju velik broj prekovremenih sati. To je iz godine u godinu sve više jer ih na bolničkim odjelima ostaje sve manje, a ugovorne obveze s HZZO-om se ne smanjuju. Doktor Ćelović je kazao kako se od doktora zbog nekih financijskih beneficija očekuje 10-postotno prekoračenje ugovorenih usluga, a to je u pulskoj bolnici i odrađeno, piše Glas Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo