Borba s koronom / Unutar 24 h imamo jednog novozaraženog. Beroš: 'Kliničke slike oboljelih sve su blaže. Virus slabi'

Image
Foto: Pool/Pixsell

Od koronavirusa trenutačno su oboljele 2244 osobe

24.5.2020.
14:00
Pool/Pixsell
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite RH objavio je priopćenje s najnovijim podacima o oboljelima od koronavirusa. U zadnja 24 sata imamo jednog novooboljelog. Nema  preminulih.

Novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije. Oporavilo se 2027 osoba. Dosad su testirane 61.482 osobe, 618 u posljednja 24 sata, javio je Stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest osoba je na respiratoru. Oboljelih od koronavirusa trenutačno je 2244.

Jučer nije zabilježen niti jedan novooboljeli u Republici Hrvatskoj, čime se pohvalio i ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu možete pratiti ovdje.

"Osjećaj kad smo jučer vidjeli da nema novozaraženih je neprocjenjiv, ali opuštanja nema. Činjenica je da je to bio najbolji dan, barem u zadnja dva mjeseca, no svi znamo da je ovo nova bolest i ne znamo kako će se ponašati. Svi govore o drugom valu i moramo zadržati oprez i biti odgovorni i dalje", rekao je Vili Beroš za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što posebno veseli, dodaje, jest da se smanjuju aktivni slučajevi.

"To sve zajedno daje do znanja da otvaranje koje smo počeli prije 25 dana nije dovelo do pogoršanja situacije i da su ljudi prihvatili novo normalno i odgovorni su", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, dodaje, stižu nam turisti i zbog toga treba biti oprezan te odgovoriti brzo na svaki izazov, pa i na mogućnost stvaranja nekih mikrožarišta.

"Kliničke slike oboljelih su sve blaže"

"Radimo na protokolu postupanja za neželjene situacije kojima zdravstveno i epidemiološki moramo odgovoriti brzo i izolirati žarišta. Važno je naglasiti da se u tim promišljanjima otvaramo samo prema onima koji imaju sličnu epidemiološku situaciju kao i mi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je bilo šestero pozitivnih, i to tri radnika iz Njemačke, dva iz Švedske i jedan oboljeli koji je obiteljski kontakt prije zaražene osobe.

"Ono što veseli jest da kliničari javljaju da su kliničke slike oboljelih sve blaže, što znači da virus slabi, no i dalje ima onih koji su, nažalost, na respiratoru. No, opći dojam je dobar, a u prilog nam sigurno ide i lijepo vrijeme koje generalno dobro utječe na respiratorne bolesti. Naravno, zbog toga smo i puno manje u zatvorenim prostorima ", zaključio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo