obećani im stanovi / Stradali u potresu i dalje u studentskom domu, a uskoro se vraćaju studenti: 'Ne očekujem ništa, da ne završim na ulici'

Ministarstvo graditeljstva obećalo je pronalazak privremenog smještaja

21.8.2020.
19:40
VOYO logo

Jesu li oni doista zadnja rupa na svirali, pita se 285 Zagrepčana koji nakon potresa i dalje živi u Studentskom domu Cvjetno naselje, a akademska godina uskoro počinje pa se moraju iseliti. Neizvjesnost je jutros dijelom rastjeralo Ministarstvo graditeljstva koje ih je ponovno popisalo i obećalo pronalazak nekog drugog, privremenog smještaja.

Ponovno neizvjesnost

''Ne očekujem ništa. Ono što očekujem je da neću 1. rujna završiti na ulici, ali sad gdje ću ponovno završiti i na koji rok, to je ponovno neizvjesnost'', kazala je Gabrijela Drndalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina su vlasnici žutih naljepnica. To znači da su im kuće i stanovi privremeno neupotrebljivi. Mnogi su već predali zahtjeve za stambeno zbrinjavanje, neki nisu ni pokušali jer im je, tvrde, rečeno da na to nemaju pravo.

Jutros su se okupili s novom nadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Očekujemo da će nam dati stanove isto kao i ovima 'crvenima', znači najam stanova. Jučer su nas zvali, rekli su da dođemo potpisati samo ugovore, da će i nama dati stanove isto kao i 'crvenima''', izjavila je Fatima Šarić, koja je živjela u objektu sa žutom naljepnicom.

Zahtjeve sad popisuje Ministarstvo graditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas će biti popisani svi oni koji nisu predali zahtjev da se vidi da će im se moći sufinancirati plaćanje najma stana ili hoće li moći svi biti smješteni na neku drugu lokaciju sličnu ovom u studentskom domu na Cvjetnom naselju'', rekao je Mario Župan, pomoćnik ravnatelja SC ''Cvjetno naselje''.

Image
Kad će kraj? /

Zagreb se ne prestaje tresti: Drugi potres danas uplašio građane

Image
Kad će kraj? /

Zagreb se ne prestaje tresti: Drugi potres danas uplašio građane

No hoće li dobiti neki svoj ključ u ruke, nitko im ondje nije rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ništa zapravo konkretno. Dali smo samo svoje osobne podatke i rekli su da će doći neko rješenje u četvrtak. Hoće li to biti hostel ili najam javni, ne znam'', kazala je Džana Kahteran Hodžić, koja je živjela u objektu s crvenom naljepnicom.

''Znate kad vas netko jedanput odbije i sad nakon nekog vremena, sve ono što ste vi dosad dali nije vrijedilo, a sad kao vrijedi, onda je malo nade, a puno skepse'', rekla je Drndalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno, za njihov se smještaj priprema jedan zagrebački hostel, no ondje je svega 230 mjesta, što znači da će pedesetak građana i dalje tražiti najam.

Kako je živjeti u svom domu, kažu, već su i zaboravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo