na trgu svetog marka / U srijedu štrajkaju sve škole, najavljen i veliki prosvjed: 'HDZ i HNS su završili pregovore za čuvanje fotelja'

Štrajk se nastavlja i idući tjedan, a u srijedu će ponovno štrajkati u cijeloj Hrvatskoj

31.10.2019.
11:16
VOYO logo

Čelnici prosvjetnih sindikata koji su u štrajku već više od dva tjedna u četvrtak su komentirali dogovor HDZ-a i HNS-a da se koeficijenti od 30. lipnja 2020., ukoliko cijela uredba do tada ne bude gotova, podignu za dva posto.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjedoci smo da je jučer predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljaka uspješno završio pregovore za čuvanje fotelja, za predsjedanje Europskom unijom. Pregovori koalicijskih partnera su imali svrhu, da jedni i drugi sjede u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u vrijeme predsjedanja i očito su obje stranke stranke zadovoljne. Ovih dana očekujemo da predsjednik HDZ-a opet postane predsjednik Vlade, da pozove sindikate na sastanak, na pregovore i da sa sindikatima počne pregovarati o budućnosti, usuđujem se reći, naše domovine. Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske odazvat će se na pregovarački sastanak sljedeći tjedan te pregovore da čujemo koji su to prijedlozi Vlade, a istovremeno da mi konačno imamo prilku iznijeti naše argumente i naše prijedloge. Tek nakon završetka pregovora Vlade i sindiakta moći ćemo govoriti o nekim konačnim prijedlozima i zaključcima", rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

Kada dođu do zadnje točke pregovora, ono što će ostati zadnje na stolu će, rekao je Mihalinec, ponuditi svima zasposlenima koji su sudjelovali u štrajku da se o tome očituju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavili su da će u ponedjeljak štrajkati škole u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji, a u utorak u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji.

Za srijedu, 6. 11., najavljuju simbolički pritisak za povećanje koeficijenata za 6,11 posto, tako što će štrajkati osnovne i srednje škole u cijeloj Hrvatskoj, a sindikalci će prosvjedovati na Markovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerov apel

Premijer Andrej Plenković uputio je sa sjednice Vlade apel sindikatima u obrazovanju, nastavnicima i učiteljima da se u zajedničkom razgovoru pronađe rješenje za pitanje plaća.

"Još jednom pozivam predstavnike sindikata, učitelje i nastavnike da razumno prepoznaju ponudu Vlade o povećanju osnovice za 6,12 posto i da smo spremni intenzivno raditi na reviziji i kvalitetnijem, pravičnijem definiranju koeficijenata složenosti poslova na temelju postojeće uredbe", rekao je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se problem koeficijenata ne riješi do 30. lipnja, Vlada će pronaći sredstva u proračunu da se zaposlenima u osnovnom i srednjem školstvu plaće podignu za dodatnih dva posto, obećao je Plenković.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo