Ljudi koji jure u vatru

Štrajk riječkih vatrogasaca, jure na pozive građana, ali to je sve: 'Tako će biti dok ne stavimo potpis na ug...

'Štrajk će trajati dok se službeno ne potpiše novi kolektivni ugovor. S činom potpisa završit će štrajk u JVP Rijeka'

Ida Balen/ 17.3.2022. u 20:55

Uživo se iz Rijeke povodom štrajka tamošnjih vatrogasaca u emisiju RTL-a Danas javila Ida Balen.

Do kada bi štrajk mogao potrajati i što ako u međuvremenu u Rijeci ili okolici bukne požar? Ako bi buknuo požar, a bilo ih je i danas, kazala je Balen, oni će i dalje izlaziti na sve pozive građana. Neće, međutim, obavljati popratne poslove poput osiguranja dostave vode i sličnog. 

Novinarka RTL-a razgovarala je sa zamjenikom Sindikata vatrogasaca Rijeke Franom Žudićem u prvom redu o tome što se događalo na sastanku s gradonačelnikom Rijeke.

"Pozvali su nas na sastanak danas u tri poslijepodne. Popričali smo. Mogu reći da postoji htijenje i s jedne i s druge strane da se ova priča završi, ovaj štrajk koji nije u interesu niti nama niti ikome. Preko vikenda ćemo razmisliti, i mi i oni, da li se da što napraviti za doći do dogovora koji bi zadovoljio obje strane", kazao je Žudić.

Bi li se mogli naći na pola puta?

"Pa sad, bismo li se mogli naći na pola puta ili ne... Naši zahtjevi su jasni. Ali možda postoji neki oblik nekog ustupanja i popuštanja od strane Grada, gdje bi oni nama dali neki prostor da mi onda nešto drugo povučemo, pa bismo se možda na taj način našli na onome što bi nas zadovoljilo", kazao je, a na riječ, kaže, neće vjerovati:

Upravo se čita

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

"Štrajk će potrajati sve dok se službeno ne potpiše novi kolektivni ugovor, gdje ćemo mi naravno prije toga provjeriti još jednom sve što nam je stavljeno na stol. S činom potpisa završit će štrajk u JVP Rijeka."

I danas su imali četiri intervencije. Sljedeći sastanak zakazan je za sljedeći tjedan.

Ida Balen/ 17.3.2022. u 20:55

Više s weba

Pročitajte još

Image
sukob u kninu

Gradonačelnik Knina o sukobu u Lešiću za RTL: 'Nepojmljivo je da netko napadne djevojčicu od 13 godina'

Više s weba