'prešli granicu podnošljivog' / Stranka Glas o otpadu: 'Zagrepčane možda čeka napuljski scenarij. Hitno riješite problem'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Iznijeli su da se građani masovno žale na nesnosni smrad i otoke razbacanog smeća, a da iz Čistoće 'hladno dogovaraju da nemaju vozile, dok gradonačelnik šuti'

21.6.2022.
11:43
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Stranka GLAS pozvala je u utorak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da hitno riješi neizdrživo stanje s odvozom otpada, konačno preuzme odgovornost za upravljanje gradom i pokaže što znači biti zelena stranka na jednom vrlo praktičnom primjeru - skupljanju otpada.

"Situacija s odvozom otpada u Zagrebu prešla je sve granice podnošljivog i ako gradonačelnik hitno ne reagira, Zagrepčane čeka možda i napuljski scenarij", upozorila je ta stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu da se proteklih dana građani masovno javljaju medijima i gradskoj upravi žaleći se na nesnosni smrad i otoke razbacanog smeća po raznim dijelovima grada, a mnogima otpad ispred kuća i stanova nije odvezen i više od tjedan dana.

Zagrebačka Čistoća hladno odgovara da nema vozila, a gradonačelnik šuti ili se svako toliko pojavi s vizijama novog sustava i istovremenim priznanjima nemoći da uopće osigura redovan odvoz otpada, kažu u GLAS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMJENA PLANA /

Tomašević poručio: 'Idemo na odgodu novog sustava odvoza otpada do 1.10.'

Image
PROMJENA PLANA /

Tomašević poručio: 'Idemo na odgodu novog sustava odvoza otpada do 1.10.'

Ocjenjuju da što god bilo posrijedi, i koji god bili razlozi za trenutnu situaciju gradonačelnik nije i ne može biti promatrač dok mu se grad zatrpava smećem jer je izabran na izravnim izborima na funkciju prvog čovjeka grada s ogromnim proračunom, ukupno vrijednim 14 milijardi kuna.

Zagrepčani pritom plaćaju najviši prirez u državi i minimum usluge koju im njihov grad duguje je da se ne guše u smeću i smradu, upozorili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je najavio da do 1. listopada odgađa novi model odvoza otpada iz grada.

"Najavili smo da ćemo govoriti o otpadu i novom modelu, ali i problemima koje imamo u odvozu otpada. Što se tiče uvođenja novog modela naplate komunalnog otpada, to je jedan od najambicioznijih projekata i da je Zagreb jedini veliki grad u Hrvatskoj koji je krenuo u drugačiji sustav naplate", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je i trenutne probleme s odvozom otpada u Zagrebu, rekavši da pet godina nije kupljen niti jedan novi kamion u Čistoći. “Imamo stari vozni park, teško dolazimo do rezervnih dijelova, a imamo i veliki višak administrativnih djelatnika u Čistoći, a nemamo operativnih djelatnika”, rekao je gradonačelnik.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo