IZNIJET ĆE SVOJU PRIČU / Stranka je se brzo odrekla, oporba prokomentirala 'još jednu aferu u režiji HDZ-a'. Dovečer pred tužiteljima

Terete ju da je rođaku Tihomiru Pajiću namjestila milijunski posao izrade promotivnog materijala

21.9.2022.
19:30
VOYO logo

Ured europskog tužitelja otkriva nove prevare u Hrvatskoj, pa su se jutros odvila nova uhićenja. Pale su dvije osobe, a među njima i voditeljica odjela u Agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Magdalena Dovečer.

Članicu HDZ-a iz Mihovljana, koja je ekspresno izbačena iz stranke, tužitelji sumnjiče da je milijunski posao namještala rođaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obiteljske kuće, voditeljicu odjela u HAMAG-u policija je odvela na pretres u njezin ured na zagrebačkom Ksaveru. Predsjednik Uprave odmah je poručio - pratimo slučaj, radit ćemo interne revizije, kao i u svakom slučaju do sad.

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG Bicro kaže: "HAMAG Bicro uprava i cijeli HAMAG radi na tome da se sve stvari stave na stol i mi u tom kontekstu pomažemo, odnosno surađujemo sa svim institucijama koje su uključene u ovaj proces. Vjerujem da će sve biti brzo gotovo, jer ugovori koji se komuniciraju kroz javnost - nikad nisu na kraju ni ostvareni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISTRAGA U TIJEKU /

Pretražili radno mjesto Dovečer, predsjednik Uprave HAMAG-a: 'Radimo na tome da se stvari stave na stol'

Image
ISTRAGA U TIJEKU /

Pretražili radno mjesto Dovečer, predsjednik Uprave HAMAG-a: 'Radimo na tome da se stvari stave na stol'

Magdalenu Dovečer europski tužitelji terete da je rođaku Tihomiru Pajiću namjestila milijunski posao izrade promotivnog materijala. Iako je njegova tvrtka Studio P pobijedila, prvi konkurent se žalio pa je sve otkriveno i poništeno.

"Uvijek podržavamo napore državnih institucija, ali u ovom trenutku ne možemo komentirati navedeni slučaj", naveo je Hrvoje Grandov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magdaleni Dovečer još nije određen ni istražni zatvor, a HDZ ju je već izbacio iz stranke. Bila je članica mladeži Grada Čakovca. I posljednja na listi za izbor članova gradskog vijeća. Po zanimanju je diplomirana pravnica. Jedno vrijeme radila je u zagrebačkoj gradskoj upravi i nekoliko odvjetničkih ureda. Stažirala je i u Europskom parlamentu. A od 2016. zaposlena je u HAMAG-u.

Iz sada već bivše stranke od Dovečer se ograđuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što stalno naglašavam i što je postalo možda i neka floskula doista je tako, svako kazneno djelo, koruptivno kazneno djelo i bilo koje djelo ima svoje ime i prezime, nema stranačkog predznaka, nema nedodirljivih", kaže Damir Habijan.

Za oporbu pak ništa čudno. Marijan Pavliček ironično kaže da je iznenađen, Mirela Ahmetović ističe: "Još jedna, a šta da kažem afera u režiji HDZ-a. Glavna akterica ponovno iz HDZ. A ono što je najtužnije osnova za koju se sumnjiči da je namještala posao promotivne materijale za spajanje lokalne samouprave što je na čelu s Andrejom Plenkovićem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magdalena Dovečer svoju stranu priče iznijeti će pred europskim tužiteljima.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo