25 tisuća oboljelih / Strašna tragedija u Splitu: gripa usmrtila sedmogodišnju djevojčicu

Image
Image

Ona je, nažalost, 11. žrtva gripe, odnosno 11. osoba koja je preminula od komplikacija vezanih uz gripu. Najviše ih je, njih šestoro, preminulo u Splitu

28.1.2017.
10:39
VOYO logo

Koliko gripa može biti za život opasno sezonsko oboljenje nažalost pokazuje i slučaj 7-godišnje djevojčice koja je prije nekoliko dana preminula u KBC-u Split. Ona je, nažalost, 11. žrtva gripe, odnosno 11. osoba koja je preminula od komplikacija vezanih uz gripu. Najviše ih je, njih šestoro, preminulo u Splitu, a slijedi Zagreb s troje preminulih, piše Slobodna Dalmacija.

Više od 20 dana nesretna se djevojčica borila za život u Jedinici za intenzivno liječenje djece (JILD) Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. U toj borbi za život pomagali su joj svim svojim znanjem i zalaganjem liječnici i medicinske sestre JILD-a, ponajboljeg takvog odjela u Hrvatskoj. Nažalost, unatoč medicinskoj skrbi, pomoći nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je u bolnicu, kako doznajemo, dospjela u vrlo teškom stanju, nakon što je samo jedan dan imala povišenu temperaturu. Odmah nakon pregleda u ambulanti na Mertojaku upućena je u KBC Split i primljena na JILD, pod sumnjom da se radi o encefalitisu koji je nastao kao komplikacija gripe, i odmah je dobila svu potrebnu terapiju. Ta gripa, koja je i dokazana laboratorijskim nalazom, "napala" je gotovo sve vitalne organe malene djevojčice.

Kako doznaje Slobodna, u Hrvatskoj je do sada ove sezone gripe prijavljeno više od 25 tisuća slučajeva gripe, no stvarna je brojka zasigurno i veća, budući da mnogi gripu preleže kod kuće i ne javljaju se svojim obiteljskim liječnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj sezoni gripe, koja je umnogome uranila u usporedbi s prošlogodišnjom sezonom gripe koja je bila blaga i koja je došla tek krajem siječnja, prevladava tzv. sezonska gripa ili gripa H3N2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo