stroge mjere / Stroga koronapravila na austrijskim skijalištima uplašila Hrvate? 'Oni čine dobar dio gostiju u Obertauernu'

Uputite li se na austrijska skijališta, znajte da vas čekaju nove COVID mjere. Od danas, bez maske ondje ne možete gotovo ništa

12.1.2022.
7:30
VOYO logo

Nove mjere ne odnose se samo na ugostiteljske objekte i gondole, već i na skijaške staze.

Na najsnježnijem skijalištu u Austriji, Obertauernu, snijega nikad ne nedostaje. Pada gotovo svaki dan. Staze su užitak za svakog posjetitelja, no užitak nisu FFP2 maske koje bi se trebale nositi čak i na stazama. Ipak, skijaši ne negoduju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svakom koraku treba pokazivati i COVID potvrdu. Bez nje se ne može više u trgovinu, dalje od blagajne na skijalištu, u hotel, restoran i kafić. Ako ostajete nekoliko dana, na nekim mjestima se mora pokazati jednom, a na nekim više puta.

"U hotelu se kontrolira samo pri check-inu, jer poznajete gosta. U restoranima, gdje se poslužuje u različito vrijeme, nije se moguće sjetiti baš svakoga pa se uvijek iznova kontrolira", rekao je austrijski ugostitelj Roland Kindl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
putevima skijaša /

Ekipa RTL Direkta provjerila je kako do Austrije: Na granici su provjere bile slabije nego u hotelu!

Image
putevima skijaša /

Ekipa RTL Direkta provjerila je kako do Austrije: Na granici su provjere bile slabije nego u hotelu!

U Obertauernu, naravno, najviše uživaju skijaši, pa ako niste skijaš, svakako želite postati. Kako nismo mogli odoljeti snijegu i mnoštvu staza, pronašli smo učitelja koji nas je naučio osnovama skijanja.

Inače, prije korone na austrijskim se skijalištima na svakom koraku moglo naletjeti na Hrvate. Zbog strogih koronamjera austrijska se skijališta pomalo zaobilaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni čine dobar dio gostiju u Obertauernu. Među onima koji prenoće, čine 3 posto. No, imamo puno gostiju koji dođu na kratak odmor, na dan ili dva za vikend", kaže Mario Siedler, direktor Turističke zajednice Obertauern. 

Vrhunac skijaške sezone je prošao. Austrijanci tvrde da je oko Božića sve vrvjelo ljudima, no to i neće previše pomoći. Računaju da će biti barem 20 posto manje posjetitelja. Svi ponavljaju jednu rečenicu - valjda će sljedeće godine biti bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo