Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BROJKE RASTU

Strože mjere stupile na snagu, mišljenje građana podijeljeno: 'Bolje sada nego da u ljeto imamo totalno zatva...

Čak četvrtina testiranih je pozitivna, a većina ima brzošireći britanski soj

Leona Šiljeg/ 1.4.2021. u 18:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na snagu su stupile strože mjere, a opravdavaju ih i današnje brojke - 2422 novozaraženih i 20 umrlih. 

Čak četvrtina testiranih je pozitivna, a većina ima brzošireći britanski soj. Još se očekuje odobrenje strogih mjera koje je tražila Primorsko-goranska županija, a čekaju se i novi prijedlozi zagrebačkog stožera. U borbu protiv pandemije masovnim cijepljenjem krenuo je i Osijek s tisuću doza Pfizera.

Maske obavezne na splitskoj tržnici

Od danas na otvorenoj splitskoj tržnici maske su obvezne bez obzira na fizički razmak.

"Stalno nosim i na otvorenom i na zatvorenom, gdje god uđem stavljam masku. Imam malo starijeg muža, pa me strah", kazala je Đurđevka Zrinić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ista je mjera i u Šibensko-kninskoj županiji, kao i ona da kafići rade do 20 sati. "Dva do tri sata skratiti radno vrijeme kafića nema nikakav utjecaj na koronu", kaže Ivan Mujan iz Splita. 

"Bolje da sad zatvore, pa da možemo za neko određeno vrijeme sve bude, nego da sad bude ajla bajla, pa da ljeti opet bude zatvaranje totalno", kazao je Veljko Martinović iz Splita. 

Upravo se čita

Image
utrkivali se?

Tešku prometnu nesreću u kojoj je kraj Mostara poginula obitelj skrivili hercegovački tajkun i sin tajkuna?

Otvaraju se nove jedinice intenzivnog liječenja u KB Dubrava

Raste broj pacijenata u bolnicama, krizni Stožer Ministarstva zdravstva donio je odluku o otvaranju nove jedinice intenzivnog liječenja u KB Dubrava. 

"U odnosu na početak mjeseca je gotovo dvostruko više pacijenata na respiratorima i oko 60 posto pacijenata više u bolnici. Imajući na umu nadolazeće uskrsne blagdane, apeliram da ne propustimo se ponašati krajnje odgovorno", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Traže strože mjere

Iako su bez strožih mjera u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do sad bili samo otoci Mljet, Lastovo i Korčula - lokalni Stožer i za Korčulu traži strože mjere i zatvaranje terasa.

Primorsko-goranska županija zatražila je prije Uskrsa da kafići rade do 19 sati, da se zabrani rad svih sportskih i fitness dvorana te da se javna okupljanja ograniče na osam osoba.

"Taj zahtjev će se pretvoriti u odluku Stožera tijekom dana, a očekujemo i zahtjev civilne zaštite grada Zagreba", kazao je načelnik Stožera, ministar Davor Božinović.

Iako su jučer prijedlozi Grada Zagreba za strožim mjerama stigli, odbačeni su zbog maski na otvorenom bez iznimke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Masovno cijepljenje u Osijeku

U osječkom Gradskom vrtu počelo je prvo masovnije cijepljenje - danas 600 ljudi, a na još dvije lokacije - 400. U travnju bi u Hrvatsku trebalo stići više od pola milijuna doza.

"Dinamika i količine koje dolazeće diktirati tu treću fazu cijepljenja, ali ako su ovakvi planovi, mi bismo mogli kroz nekih mjesec do dva krenuti u treću fazu, ali ja se nadam i ranije", kaže ravnateljica zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Nataša Turić. 

Do sad je s dvije doze cijepljeno gotovo 90 000 građana, ali danas prvi put u priopćenju stoji i 1462 onih za koje nema podataka kojom dozom su cijepljeni. 

Leona Šiljeg/ 1.4.2021. u 18:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dva pucnja i kraj

Čovjeku kraj Zagreba netko je ubio psa. Zaplet je nastao kada su lovci lagali da su slučaj prijavili policiji…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba