BROJKE RASTU / Strože mjere stupile na snagu, mišljenje građana podijeljeno: 'Bolje sada nego da u ljeto imamo totalno zatvaranje'

Čak četvrtina testiranih je pozitivna, a većina ima brzošireći britanski soj

1.4.2021.
18:28
VOYO logo

Na snagu su stupile strože mjere, a opravdavaju ih i današnje brojke - 2422 novozaraženih i 20 umrlih. 

Čak četvrtina testiranih je pozitivna, a većina ima brzošireći britanski soj. Još se očekuje odobrenje strogih mjera koje je tražila Primorsko-goranska županija, a čekaju se i novi prijedlozi zagrebačkog stožera. U borbu protiv pandemije masovnim cijepljenjem krenuo je i Osijek s tisuću doza Pfizera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maske obavezne na splitskoj tržnici

Od danas na otvorenoj splitskoj tržnici maske su obvezne bez obzira na fizički razmak.

"Stalno nosim i na otvorenom i na zatvorenom, gdje god uđem stavljam masku. Imam malo starijeg muža, pa me strah", kazala je Đurđevka Zrinić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista je mjera i u Šibensko-kninskoj županiji, kao i ona da kafići rade do 20 sati. "Dva do tri sata skratiti radno vrijeme kafića nema nikakav utjecaj na koronu", kaže Ivan Mujan iz Splita. 

"Bolje da sad zatvore, pa da možemo za neko određeno vrijeme sve bude, nego da sad bude ajla bajla, pa da ljeti opet bude zatvaranje totalno", kazao je Veljko Martinović iz Splita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaraju se nove jedinice intenzivnog liječenja u KB Dubrava

Raste broj pacijenata u bolnicama, krizni Stožer Ministarstva zdravstva donio je odluku o otvaranju nove jedinice intenzivnog liječenja u KB Dubrava. 

"U odnosu na početak mjeseca je gotovo dvostruko više pacijenata na respiratorima i oko 60 posto pacijenata više u bolnici. Imajući na umu nadolazeće uskrsne blagdane, apeliram da ne propustimo se ponašati krajnje odgovorno", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže strože mjere

Iako su bez strožih mjera u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do sad bili samo otoci Mljet, Lastovo i Korčula - lokalni Stožer i za Korčulu traži strože mjere i zatvaranje terasa.

Primorsko-goranska županija zatražila je prije Uskrsa da kafići rade do 19 sati, da se zabrani rad svih sportskih i fitness dvorana te da se javna okupljanja ograniče na osam osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj zahtjev će se pretvoriti u odluku Stožera tijekom dana, a očekujemo i zahtjev civilne zaštite grada Zagreba", kazao je načelnik Stožera, ministar Davor Božinović.

Iako su jučer prijedlozi Grada Zagreba za strožim mjerama stigli, odbačeni su zbog maski na otvorenom bez iznimke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masovno cijepljenje u Osijeku

U osječkom Gradskom vrtu počelo je prvo masovnije cijepljenje - danas 600 ljudi, a na još dvije lokacije - 400. U travnju bi u Hrvatsku trebalo stići više od pola milijuna doza.

"Dinamika i količine koje dolazeće diktirati tu treću fazu cijepljenja, ali ako su ovakvi planovi, mi bismo mogli kroz nekih mjesec do dva krenuti u treću fazu, ali ja se nadam i ranije", kaže ravnateljica zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Nataša Turić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sad je s dvije doze cijepljeno gotovo 90 000 građana, ali danas prvi put u priopćenju stoji i 1462 onih za koje nema podataka kojom dozom su cijepljeni. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo