Nastavljaju s radom / 'Blokada ne smije biti sama sebi svrha': studenti Hrvatskih studija objavili privremenu odgodu blokade nastave

Većina sudionika današnjeg Sabora izglasala je privremenu odgodu blokade do 11. travnja "uz pripravnost Studentskog sabora u slučaju nekih promjena"

31.3.2017.
21:30
VOYO logo

ZAGREB - Studentski sabor Hrvatskih studija objavio u petak 31. ožujka poslijepodne na svojoj Facebook stranici da odgađa blokadu nastave do 11. travnja, kada će biti održana sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojoj se očekuje odluka o vraćanju 15 upisnih mjesta za studij filozofije.

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Blokada se na Hrvatskim studijima nastavlja, kao i pregovori sindikata sa Sveučilištem 

>> Sabor o aferi na Hrvatskim studijima: 'Nema odmazde, studenti nasilno ometaju nastavu' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Glavašević sumnja na odmazdu po pitanju ukidanja filozofije na HS-u: 'Hrvatska ovako nikad neće biti zemlja znanja'

Većina sudionika današnjeg Sabora izglasala je privremenu odgodu blokade do 11. travnja "uz pripravnost Studentskog sabora u slučaju nekih promjena", javlja portal srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon blokade koja je trajala dva tjedna odnosno deseta radnih dana, studenti su zaključili kako "blokada ne smije biti sama sebi svrha i kao takva kontraproduktivna". Izrazili su nadu da su blokadom nastave pokazali kako se "na Sveučilištu ne mogu donositi nepromišljene i štetne odluke koje se negativno odražavaju na studente i zaposlenike sastavnica kao i na sustav obrazovanja općenito".

Na današnjoj sjednici Studentskog sabora odlučeno je da to tijelo nastavi s radom i da će nastaviti održavati sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri dana prije članovi Studentskog sabora odbacili su prijedlog prekida blokade uz objašnjenje da povratak upisne kvote predstavlja samo jedan od dva zahtjeva studenata, a drugi je odlazak uprave Hrvatskih studija koju studenti smatraju sukrivcem za aktualne probleme.

Podružnica Sindikata znanosti i visokog obrazovanja na Hrvatskim studiju donijela je proteklog tjedna odluku o štrajku i u tijeku je redoviti postupak mirenje Sindikata i Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo